„Se fac eforturi mari ca Marian Vanghelie să scape de puşcărie”. Judecătorii au fugit din dosar

Data:

„Se fac eforturi mari ca Marian Vanghelie să scape de puşcărie”, afirmă fostul jurnalist specializat pe Justiţie Ionel Stoica, în prezent consilier la Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Acesta afirmă că la Curtea de Apel Bucureşti se fac eforturi mari pentru ca Marian Vanghelie, fostul primar PSD al Sectorului 5, să scape de condamnarea la 11 ani şi 8 luni de puşcărie în faza pe fond.

Ionel Stoica subliniază în postarea sa că procesul se va relua de la zero, în condiţiile în care dosarul se îndreptă spre prescripţie. Potrivit fostului jurnalist, modul în care judecătorii au fugit de acest dosar care s-a reluat de 4-5 ori de la zero e demn de cartea recordurilor.

Să vedeţi cum au fugit judecătorii de dosarul ăsta

„Se fac eforturi mari la Curtea de Apel Bucureşti să-l facă scăpat pe Marian Vanghelie – are o condamnare grea primită în faza de fond: 11 ani şi 8 luni de puşcărie!

Sunt mai multe capete de acuzare pentru care a fost găsit vinovat, filajele au fost menţinute în dosar, sunt interceptări grele acolo, denunţurile şi declaraţiile martorilor s-au menţinut, sentinţa definitivă l-ar rupe.

Procesul avea stabilit următorul termen pe 3 octombrie, urmau să fie audiaţi martori, fostul edil a cerut audierea a vreo 30 de personae, dar întregul proces urmează să se reia de la zero. Exact aşa, cum auziţi!

Citește și: Biserica Ortodoxă Română nu cenzurează. Sau…?

Unul dintre judecătorii din complet, Toma Cătălin Răileanu, a fost detaşat la CSM, începând cu data de 02.10.2023. Dosarul bate spre prescripţie, de-asta spun că Marian Vanghelie o să scape. O să fie o cursă contracronometru, dar sunt şanse slabe ca dosarul să fie tras în pronunţare anul ăsta.

Las aici un mic timeline, să vedeţi cum au fugit judecătorii de dosarul ăsta, s-a reluat de vreo 4-5 ori de la zero. Ar putea intra în Cartea Recordurilor. Faptele pentru care este judecat Marian Vanghelie sunt din perioada 2006-2014.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015 şi s-a desfăşurat la Tribunalul Bucureşti pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a ‘schimbat’ cinci judecători: doi s-a abţinut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiţă Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboş), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări şi reaudieri de martori. Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunţat decizia pe fond (pe 31 mai 2021): 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august 2021, iar primul termen a fost stabilit în ianuarie 2022. De atunci, trenează pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, au fost vreo 30 de termene, se cer probe, se fac audieri, se amână, chichiţe avocăţeşti etc”, a menționat Stoica.

Dosarul lui Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani închisoare, în pericol de prescriere, după ce un judecător a fost promovat la CSM

PRESShub a scris că dosarul lui Marian Vanghelie, în pericol de prescriere. Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în urmă cu două zile, detașarea unui judecător la CSM.

Asta înseamnă că procesul lui Marian Vanghelie va fi reluat la Curtea de Apel București pentru continuitatea completului de judecată, lucru care va conduce la prescrierea faptelor, susțin surse judiciare. Metoda de detașare la CSM este folosită de câțiva ani pentru a tergiversa dosarele mediatizate.

Pe 27 septembrie, judecătorii din CSM au decis, în unanimitate, „detaşarea la Consiliul Superior al Magistraturii a domnului Răileanu Toma Cătălin, judecător la Curtea de Apel București, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 02.10.2023”.

Asta înseamnă că procesul se va relua de la zero în faza de apel, lucru care va conduce la închiderea dosarului deoarece intervine prescripția. În acest dosar, fostul primar al Sectorului 5 are o condamnare la fond de 11 ani și 8 luni închisoare.

Pe 13 mai 2021, Marian Vanghelie era condamnat la 11 ani și 8 luni închisoare și pe 18 mai același an Tribunalul București și-a motivat decizia. Asta înseamnă că dosarul a plecat imediat la Curtea de Apel București, instanță care a stabilit primul termen abia peste 8 luni, în ianuarie 2022.

În luna mai anul trecut, Vanghelie a chemat 30 de martori care să-i dovedească nevinovăția, din care au fost acceptați 17.

Citește și: Dosarul lui Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani închisoare, în pericol de prescriere, după ce un judecător a fost promovat la CSM


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto articol – Ionel Stoica

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. […] Ionel Stoica subliniază în postarea sa că procesul se va relua de la zero, în condiţiile în care dosarul se îndreptă spre prescripţie. Potrivit fostului jurnalist, modul în care judecătorii au fugit de acest dosar care s-a reluat de 4-5 ori de la zero e demn de cartea recordurilor., scrie PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...