Sechestru de zeci de milioane de lei pe averea primarului din Mangalia. 95 de contracte cu ”dedicație”

Data:

Procurorii DNA Constanța au pus sechestru de milioane de lei, la finalul anului 2022, pe numele lui Cristian Radu, primarul PNL al Mangaliei, și al mai multor directori și funcționari din instituție, a scris în exclusivitate publicația constănțeană Ordinea.ro.

Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu pentru modul în care a atribuit 95 de contracte de asistență juridică către SCA Grimberg și Asociații, conform documentelor consultate de publicația locală și de Info Sud-Est.

  • Cristian Radu nu a transmis niciun punct de vedere la solicitarea Info Sud-Est, până la publicarea acestui articol. 

Primarul și subordonații săi sunt acuzați, printre altele, că s-au angajat în cheltuieli peste limita impusă de bugetul municipiului Mangalia.

Citește și: Declanșând războiul din Ucraina, Rusia și-a sabotat propria integritate teritorială

Procurorii DNA Constanța susțin că aceștia au organizat doar formal procedura de atribuire a contractelor de asistență juridică către SCA Grimberg și Asociații, ”creând aparența de legalitate”, deși în realitate nu ar fi cerut oferte de servicii juridice de la alți avocați.

Inițial, procurorii au dispus sechestru pe 13,6 milioane de lei pe numele lui Radu, însă judecătorii au scăzut cuantumul la 7,5 milioane de lei.

La fel s-a întâmplat și în cazul altor inculpați, cărora judecătorii le-au scăzut semnificativ cuantumul sechestrului cerut inițial de procurorii Anticorupție.

  • În speță mai sunt anchetați și s-a mai dispus sechestru și pe numele Petrinei Boiță (89 acte materiale) – secretarul Primăriei, Romulus Dumitrana (45 acte materiale) – persoană delegată de primar să semneze documentele, Didi George Călin (25 acte materiale) – director al Direcției Juridice, Daniel Vlădescu (44 acte materiale) – șef serviciu delegat la Serviciul Juridic, Diana Ionela Fotin (3 acte materiale) – director al Direcției Management Fiscal și Control, Maria Negru (3 acte materiale) – angajat la Departamentul Control Financiar Preventiv Propriu.

Cristian Radu este unul dintre cei mai influenți primari PNL din regiune, șeful liberalilor din Mangalia și conduce municipiul din 2012.

Înainte de a fi ales primar, Cristian Radu a fost șeful Gărzii Financiare Constanța timp de 8 ani. Este licențiat în Management și Drept și are un curs post-universitar la Colegiul Național de Apărare.

Continuarea în Info Sud Est.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...