Cum ajunge un pui galben. Producătorii explică pas cu pas metoda

Data:

Cum ajunge un pui galben: natural sau este vopsit, așa cum a susținut președintele demisionar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor?

Celelalte instituţiile cu atribuţii de control ale statului, precum Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au dezmințit afirmațiile lui Horia Constantinescu. La fel au făcut-o și fermierii care cresc și vând pui.

Între timp, în mai toată ţara, joi dimineaţă erau controale planificate în abatoarele de păsări şi s-au luat probe pentru Salmonella.

Cum ajunge un pui galben

Au fost verificate abatoarele de păsări ale Fermador şi Avi-Top, cele două mari companii din Iaşi cu afaceri în avicultură de peste două decenii.

S-au luat probe pentru Salmonella, însă nimic anormal până acum, după cum au mărturisit comisarii şi inspectorii din teren pentru Ziarul de Iași.

Întrebaţi despre afirmaţiile controversate apărute în spaţiul public, legate de teoria „puiului vopsit”, reprezentanţii DSVSA Iaşi au dezminţit această posibilitate şi au catalogat-o drept o „aberaţie”.

Sunt pui care sunt hrăniţi cu mai mult porumb şi pui hrăniţi cu mai mult grâu, dar până la finalizarea anchetei nu se poate spune nimic concret.

Într-adevăr, ei îşi modifică culoarea dacă sunt hrăniţi cu mai mult porumb.

Citește și: UE ar putea trece la economie de război. Ce înseamnă asta

Producătorii explică pas cu pas metoda

În niciun caz nu se folosesc niciun fel de coloranţi, nici în hrană şi nici în urma abatorizării, ca să îngălbenească puiul.

Asta este o aberaţie!”, a fost reacţia directorului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi, Gabriel Ciobanu.

Şi comisarii de la Protecţia Consumatorilor Iaşi au confirmat ieri că au efectuat controale tematice în sincron cu mai multe judeţe, însă acum aşteaptă rezultatele analizelor. “Am verificat Fermador. La abator am fost şi am ridicat probe pentru Salmonella. Acum aşteptăm rezultatele. Da, a fost un control tematic naţional”, a confirmat, la rândul lui, şeful de la CJPC Iaşi, Florin Onofrei.

Articolul integral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...