Șefa de secție care şi-a ţinut internat tatăl aproape 1.000 de zile în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, demisă

Data:

Conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi a finalizat ancheta în ceea ce o priveşte pe dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa Secţiei de Dermato-Venerologie de la unitatea medicală, care şi-a ţinut internat tatăl aproape non-stop în spital în ultimii ani.

Conform datelor furnizate de spital, Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări în perioada 2016 – 2022, 927 de zile în total, între 15 şi 85 de zile pe tură, iar trei reinternări au fost la distanţă de 2-3 zile una faţă de cealaltă. Şi mama medicului a beneficiat de un tratament similar: între 2016 şi 2022 Rodica Solovăstru a avut 12 spitalizări, între 3 şi 47 de zile, însumând în total 302 zile.

Citește și: Caz şocant: şefa de la Dermatologie din Spitalul „Sf.Spiridon” şi-a „cazat” părinţii în unitate timp de 3 ani

Practic, calculând zilele de spitalizare ale celor doi, aşa cum apar în actele oficiale, părinţii dr. Laura Gheucă-Solovăstru au stat 3 ani şi 4 luni non stop în spital, figurând internaţi timp de 1.229 de zile. Reamintim faptul că acestea sunt doar datele oficiale din registrele unităţii medicale, fiindcă sursele noastre au explicat că tatăl medicului a stat internat perioade îndelungate de timp fără a avea documentaţia de rigoare, fiind îngrijit de personalul secţiei ca la un spital de paliaţie.

Iar motivele invocate de pe fişele de internare sunt din domeniul ridicolului: diagnosticul principal fiind cel de urticarie, fără însă nicio analiză care să-l susţină şi care să impună o spitalizare prelungită.

Citește și: Șefa secției care și-a „cazat” părinții la Sf. Spiridon din Iași – primele concluzii ale anchetei

„Ca diagnostic principal de internare predomină urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau a Ig. E, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice.

Deşi indicatorii de eficienţă ai secţiei din 2018-2022 se menţin la valori optime, totuşi spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare, într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă”, a declarat dr. Dan Timofte, managerul unităţii medicale, pentru „Ziarul de Iaşi”.

În răspunsul oficial transmis redacţiei noastre, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” confirmă informaţiile din investigaţia „Ziarului de Iaşi”: tatăl medicului Laura Gheucă-Solovăstru era internat la Iaşi doar pentru a fi îngrijit de personalul medical de pe secţie.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Foto preluare ZdI

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un site anonim a devenit unul dintre cei mai importanți pioni ai dezinformării rusești

Russian News difuzează fără critici propaganda rusă, inclusiv materiale...

Scandal în Austria din cauza bocancilor soldaților, făcuți în România

Ministrul Apărării de la Viena, Klaudia Tanner, le-a oferit,...

Libertatea: AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de la bugetul de stat

AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de...