Șefii OMV vor și reducerea la jumătate a taxei de solidaritate, pe lângă modificarea Legii Offshore

Data:

Șefii OMV nu negociază dpar modificarea Legii Offshore la întâlnirea de luni cu premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, Alfred Stern, șeful OMV, vine la București pentru a negocia și reducerea taxei de solidaritate, pe lângă modficarea Legii Offshore, de la 300 milioane euro la 150 milioane euro/an. În schimb, ar oferi renunțarea la procesul deschis la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC împotriva statului român.

Marcel Ciolacu a declarat luni, înainte de întâlnire, că Legea offshore este asumată, nu o negociază, iar litigiile pe care OMV le are cu statul român le dorește închise amiabil.

Citește și: 20.000 de euro șpaga pentru postul de manager interimar la spitalul Colentina –

Reamintim că în luna iunie, OMV Petrom a acționat în judecată statul român la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC, reclamând anumite prevederi din legea offshore care îi impun unele limite în ceea ce privește modul în care poate dispune de producția de gaze naturale din Marea Neagră, potrivit cursdeguvernare.ro.

Anunțul privind acest litigiu a fost făcut la doar câteva ore după anunțul deciziei OMV Petrom de a trece, împreună cu Romgaz, la exploatarea zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din Perimetrul Neptun Deep.

Citește și: Gerhard Roiss, fost CEO al OMV: Cum s-au plimbat gazele din Marea Neagră prin politica ruso-austriacă

HotNews.ro a scris încă de joi că că șeful OMV vine la București pentru a negocia cu reprezentanții Guvernului modificarea Legii Offshore. Această vizită are loc în contextul în care statul român a fost acționat în judecată, fiind reclamate prevederi din Legea Offshore, care nu ar fi pe placul companiei austriece. Austriecii doresc să poată avea mai multă libertate în exportul gazelor din Marea Neagră către vest.

Continuarea, în Hotnews.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: Neptun Deep va furniza un volum total de ~100 miliarde metri cubi de gaze, anuța, în vară, OMV Petrom. Sursă Facebook OMV Petrom

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...