Șeful Armatei ucrainene anunță o tehnologie care ar putea schimba cursul războiului (Aktual24)

Data:

Șeful Armatei ucrainene anunță o tehnologie care ar putea schimba cursul războiului.

Generalul Valeri Zalujnii a publicat un articol de opinie pe site-ul CNN, în care anunță „crearea unui sistem de stat complet nou de reînarmare tehnologică”. Noul sistem ar putea să funcționeze peste cinci luni.

Iata articolul publicat pe platforma CNN:

„Al Doilea Război Mondial s-a încheiat în urmă cu aproape 80 de ani, dar moștenirea lăsată în definirea viziunii strategice a războiului persista până în prezent.

Oricare ar fi progresele remarcabile înregistrate în domeniul aviației, al tehnologiei rachetelor și al mijloacelor spațiale, de exemplu, conceptul de victorie rămâne neschimbat: distrugerea inamicului și capturarea sau eliberarea teritoriului.

Și totuși, fiecare război este unic. Și nu există o provocare mai mare cu care se confruntă comandantul militar, în opinia mea, decât să înțeleagă – la timp – cum fiecare război este modelat diferit.

În primul rand, de progresul tehnologic, care determină dezvoltarea armelor și a echipamentelor. Și, în al doilea rând, de condițiile politice interne și externe și de mediul economic”, a scris comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Citește și Un student împarte bucătăria cu 70 de colegi și o mașină de spălat cu alți 35 – viața din căminele Universității Oradea

Șeful Armatei ucrainene anunță o tehnologie care ar putea schimba cursul războiului

Generalul Valeri Zalujnii scrie că victoria are nevoie de o strategie unică și urmează o logică unică. Este bine cunoscut până acum faptul că un motor central al acestui război este dezvoltarea sistemelor de arme fără pilot.

„Acestea proliferează într-un ritm uluitor, iar domeniul de aplicare al acestora devine din ce în ce mai larg. În mod crucial, aceste sisteme fără pilot – cum ar fi dronele – împreună cu alte tipuri de arme avansate, sunt cele care oferă cea mai bună modalitate pentru Ucraina de a evita să fie atrasă într-un război pozițional, în care nu deținem avantajul.

Dar, deși stăpânirea acestor tehnologii este esențială, nu este singurul factor care influențează strategia actuală.

Citește și VIDEO Primarul Botoșaniului, săltat de DNA

Trebuie să ne confruntăm cu o reducere a sprijinului militar din partea unor aliați-cheie, care se luptă cu propriile lor tensiuni politice.

Stocurile de rachete, interceptoare de apărare aeriană și muniție pentru artilerie ale partenerilor noștri se epuizează, din cauza intensității ostilităților din Ucraina, dar și a unei penurii globale.

Rusia, luând act de modul în care evoluțiile din Orientul Mijlociu au distras atenția internațională, ar putea încercă să provoace noi conflicte în alta parte”, a notat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comentariul integral poate fi citit în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din Vietnam. Ce presupune „nevăstuica sălbatică” | Aktual 24

Ucraina a început să folosească împotriva armatei rusești tactici americane din războiul din Vietnam, informează Business Insider. Una dintre ele, „nevăstuica sălbatică”, presupune ca piloții de...

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...