Sesizarea la Parchet împotriva Reporter de Iași pentru că a informat corect cititorii a fost clasată

Data:

Sesizarea la Parchet împotriva Reporter de Iași pentru că a informat corect cititorii a fost clasată. Soluția a venit în dosarul penal întocmit la plângerea lui Cătălin Bulgariu, în timpul mandatului de director al RA Aeroportul Iași.

Ordonanța de clasare, semnată de procurorul Crenguța Ioana Vasiliu de la Parchetul de pe lângă Tribunal, spune că infracțiunea nu există. Informațiile erau publice, REPORTER DE IAȘI a procedat legal servind interesul general.

Mai mult, referatul cu propunerea de clasare, întocmit de inspectorul principal Andrei Claudiu Casandra, menționează că, în urma presiunii mediatice, operatorul Blue Air a achitat integral datoria către Aeroport, care ajunsese la un nivel istoric. „Prin publicarea acestui document nu s-a cauzat niciun prejudiciu RA Aeroportul Iași”, spune ofițerul de poliție judiciară.

REPORTER DE IAȘI publicase pe 9 iulie 2019 un articol intitulat: „Documentul care aruncă în aer Aeroportul Iași: Blue Air – datorii de 14 milioane lei, colaps iminent”. Redacția intrase în posesia unui raport al șefei Serviciului Financiar al Aeroportului, destinat Consiliului de Administrație, prin care atrăgea atenția asupra a două elemente grave:

1. Blue Air avea datorii de 13,8 milioane de lei către Aeroport, însemnând 10 luni restante și nefăcând plăți în ciuda somațiilor primite

2. Regia aeroportuară avea de achitat plăți obligatorii de 6,6 milioane de lei având disponibil în conturi doar 3,8 milioane de lei.

Citește și: Cei mai săraci români se află în fiefurile PSD

Deci Aeroportul Iași intra în incapacitate de plată în condițiile în care datoria Blue Air atinsese un nivel neegalat până atunci. „Rog să analizați și să dispuneți”, se încheia apelul contabilei-șefe Nicoleta Alexandrescu către Consiliul de Administrație al Aeroportului.

REPORTER a oferit publicului informația prezentând toate elementele de context. S-a discutat cu președintele CA Mitică Rebegea și cu directorul de la acea dată. Cătălin Bulgariu a minimalizat gravitatea situației, spunând că Blue Air face plăți din urmă dar că acestea nu ajunseseră la zi.

El contrazicea raportul Serviciului Financiar care menționa că operatorul aerian ignoră somațiile de plată.

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related