Medicii de familie din Cluj amenință cu reducerea activității

Data:

Medicii de familie din Cluj, dar și din alte județe ale țării solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate plata serviciilor prestate. Recent, salariații caselor de asigurări de sănătate au protestat, nemulțumiți de salariile mici.

Organizaţiile patronale ale medicilor de familie din țară, inclusiv din Cluj, denunță plata parțială a serviciilor de medicină primară oferită pacienților și cer caselor județene de asigurări de sănătate, inclusiv structuri centrale CNAS, respectarea contractului de furnizare a serviciilor medicale.

„Organizaţiile patronale ale medicilor de familie din județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vrancea, aducem în atenția caselor județene de asigurări de sănătate și CNAS că termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară efectuate în luna octombrie 2023 nu este respectat. Acest fapt reprezintă o încălcare unilaterală a contractului de furnizare de servicii medicale..

Plata parțială, în proporție de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral. Menționăm că nu este un incident singular și vă reamintim că în precedentul apropiat ați avut o întârziere de plată de aproximativ 14 zile pe care nu v-ați asumat-o”, informează Patronatul medicilor de familie Cluj.

“Spunem public că pacienții care nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate sunt strict sub incidența răspunderii dumneavoastră. Vă sugerăm să explicați asiguraților dumneavoastră care pot fi consecințele lipsei furnizării de servicii medicale în medicina primară”, semnalează în cadrul unei informări reprezentanții Patronatului medicilor de familie Cluj.

Aceștia au solicitat CNAS și CJAS identificarea unor soluții urgente pentru a asigura plata corectă și la timp a serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, pentru a se evita impactul negativ asupra accesului pacienților la îngrijiri medicale primare de calitate.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Cei mai săraci români se află în fiefurile PSD

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related