Sistematizarea străzilor din centrul istoric – București: „Cât mai multe sensuri unice noi”

Data:

Siguranța rutieră va crește semnificativ pe străzile din centrul istoric al Capitalei, spune primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a anunţat începerea sistematizării străzilor din Cvartalul 3.

„O plimbare prin centrul istoric ar trebui să fie o destindere. Nu un slalom printre obstacole. În perioada imediat următoare vom demara sistematizarea străzilor în Cvartalul 3.
Ce înseamnă de fapt sistematizarea cartierului? Reorganizăm cvartalul astfel încât să înființăm cât mai multe sensuri unice noi, să montăm elemente de siguranță (protecții pentru pietoni în aproprierea trecerilor), să refacem toate marcajele și indicatoarele deteriorate și nu în ultimul rând, să asigurăm mijloace de limitare a vitezei în zonele de risc”, a spus primarul.

Citește și: A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Edilul preconizează beneficii atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

„Care este prin urmare folosul direct? Siguranța rutieră va crește semnificativ (prin reducerea întâlnirilor dintre mașini). Tot mai multe mașini vor avea loc de parcare la bordură, regulamentar, nu peste bordură. Iar trotuarele vor fi astfel redate pietonilor, așa cum este normal! P.S.: Deși e o idee bună de câte ori vă aflați la volan, vă rog ca în perioada următoare să aveți o atenție specială la semnele de circulație din zonă. Vor mai fi modificări, precizează Radu Mihaiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Radu Mihaiu.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related