Soția procurorului general al Iașului, angajată consilieră la Tribunal, pe 4.000 de euro

Data:

Soția procurorului general al Iașului a câștigat în vara lui 2022, concursul pentru un post de consilier juridic la Tribunalul Iași.

Conform unui document de pe site-ul instituției, salariul lunar al Anișoarei Lăcrămioara, soția procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, Vasile Chifan, este de aproape 4.000 de euro lunar brut, plus mai multe bonusuri.

Anterior, ea lucra ca jurist la o firmă privată și câștiga circa 750 de euro pe lună. Este cel de-al treilea caz derulat recent în care apropiați ai unor șefi din justiția ieșeană se angajează în sistem, după fiul procurorului Daniel Horodniceanu și fratele președintei Curții de Apel Iași, Diana Micu Cheptine.

Emoții la interviu

În vara anului 2022, Curtea de Apel Iași, în calitate de ordonator de credite, a organizat pentru Tribunalul Iași un concurs pentru postul de consilier juridic grad superior. Cele două condiții specifice pentru înscriere erau studii juridice și minimum șapte ani vechime în specialitatea studiilor.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

Concursul a avut trei etape: selecția de dosare, proba scrisă și interviul, ultimul fiind derulat la începutul lunii august 2022. La proba scrisă s-au calificat șase candidați, dar unul nu s-a prezentat. La interviu au trecut doar doi candidați: Anișoara Lăcrămioara Chifan care a avut 72,32 puncte și un alt participant, cu 58,90 puncte.

Situația era cât pe ce să fie răsturnată la interviu, probă la care Chifan a luat 76,67 pucnte, iar contracandidatul 88,34 puncte. Cu toate acestea, în final, Chifan a avut o medie de 148,99 puncte, iar rivalul – 147,24 puncte.

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Salariu plus deconturi

O lună mai târziu, în septembrie 2022, Chifan depunea prima sa declarație de avere în calitate de bugetară. Dintr-o alta, depusă de soțul ei, Vasile, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, reiese că, în anul fiscal 2021, Anișoara fusese angajată cu jurist la firma de arome și esențe Coseli de la care încasase, în total, 43.531 lei, ceea ce ar însemna o medie de 3.600 lei lunar (circa 750 de euro).

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...