Spania susține intrarea României și Bulgariei în Schengen

Data:

Programul oficial de priorități și direcții de acțiune anunțat sâmbătă de guvernul spaniol la preluarea președinției rotative a UE include finalizarea negocierilor pentru ca România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen.

”Vom depune eforturi pentru a îmbunătăți în continuare funcționarea spațiului Schengen ca spațiu de liberă circulație fără controale la frontierele interne, precum și pentru a promova o gestionare inteligentă și sigură a mobilității la frontierele externe. Ne vom strădui să finalizăm negocierile în vederea aderării finale și depline a României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în programul președinției spaniole a UE, postat pe site-ul oficial dedicat evenimentului.

Mențiunea despre aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen apare în documentul intitulat ”Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 – Europa, mai aproape”.

Guvernul spaniol a susținut puternic România în ultimul an și jumătate pentru a intra în Schengen, dat fiind că relațiile politice și sociale dintre Madrid și București sunt la un nivel fără precedent.

Continuarea în G4Media.ro

Citește și: O româncă, în comisia UE pentru salvarea patrimoniului istoric afectat de războiul din Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...