Spitalul Județean Târgu Jiu are Unitate de accidente vasculare cerebrale acute în cadrul Secției de Neurologie

Data:

Spitalul Județean Târgu Jiu are Unitate de accidente vasculare cerebrale acute, în cadrul secţiei de Neurologie. Secția funcționează de 1 februarie 2024, fiind denumită Unitate de accidente vasculare cerebrale acute (UAVCA), conform prevederilor unui ordin al Ministerului Sănătăţii, potrivit Oltenia Live.

La sfârșitul anului trecut, o comisie de evaluare universitară şi ministerială a stabilit că la Târgu-Jiu sunt îndeplinite toate criteriile de înfiinţare a UAVCA.

Citește și: Iulian Dumitrescu plătea 6.000 de euro chirie dintr-un salariu de 3.000 de euro. Averea oficială a președintelui CJ Prahova

Compartimentul Unitate de accidente vasculare cerebrale are opt paturi

Compartimentul este coordonat de medicul primar neurolog Cristina Căliman, cu experiență în acest tip de compartiment, dobândită în Franța, iar în cadrul compartimentului vor trata pacienți toți medicii neurologi din cadrul secției.

Compartimentul are drept scop tratarea accidentului vascular cerebral, având în vedere creşterea îngrijorătoare a numărului pacienților cu astfel de afecţiuni.

În cadrul UAVCA, pentru buna desfășurare a activității, există opt paturi, aparate de monitorizare pentru funcţiile vitale la fiecare pat, sursă de oxigen pentru fiecare pacient, ventilatoare mecanice portabile, defibrilator portabil, aparat EKG portabil, precum şi truse de intubaţie, aparat de ultrasonografie Doppler portabil.

Citește și: O corvetă a armatei Rusiei a fost scufundată de forțele speciale ale Ucrainei, în Crimeea (Aktual24) VIDEO

„Compartimentul dispune de dotările necesare și de personal calificat”

De asemenea, se asigură accesul rapid şi permanent la computerul tomograf al spitalului şi la laboratorul de analize medicale.

„Acest compartiment era necesar pentru pacienții cu afecțiuni neurologice grave, vorbim despre accidente vasculare ischemice sau hemoragice grave.

Personalul medical al Secției Neurologie va asigura activitatea de aici permanent, tocmai pentru a veni în sprijinul bolnavilor. Compartimentul dispune de dotările necesare și de personal calificat”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Continuarea în Oltenia Live!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: oltenialive.ro)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related