SRI i-a dat „Interzis” lui Iurie Roșca. Fostul vicepremier al R. Moldova contestă decizia, fiind oprit de două ori la vamă

Data:

Unul dintre politicienii și jurnaliștii controversați din Republica Moldova a dat în judecată Inspectoratul Poliției de Frontieră Iași și Serviciul Român de Informații în încercarea de a anula o decizie a serviciului secret de a-i interzice accesul de intrare în România pentru o perioadă de 5 ani. Iurie Roșca s-a prezentat de două ori în ultimii ani la puncte de frontieră din Iași și Vaslui, dar nu a putut trece. La un moment dat, unul dintre politicienii moldoveni care milita puternic pentru reunirea Basarabiei cu patria-mamă, Roșca este perceput, în prezent, drept vârful de lance al propagandei rusești de peste Prut.

Inițial, dosarul prin care Iurie Roșca (61 de ani) cere anularea interdicției de intrare în România s-a judecat la Tribunalul Vaslui, dar, în martie, această instanță și-a declinat competența către Curtea de Apel București, loc unde primul termen al procesului este programat în această lună.

În acțiune, Roșca a relatat că, pe data de 17 august 2022, a dorit să intre în România prin Vama Albița, dar polițiștii de frontieră i-au refuzat accesul, informându-l că pe numele său era în vigoare, încă din septembrie 2020, o decizie care prevede să nu fie primit în țara noastră timp de trei ani. După ce a luat cunoștință de acest lucru, a fost somat să părăsească teritoriul României.

Citește și: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, reclamat la DNA de Agenția Națională de Integritate: „Contracte cu societăți comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități”

Roșca s-a aventurat să mai spună că refuzul din august 2022 „reprezintă concomintent şi un act de inamiciţie faţă de Republica Moldova, al cărui demnitar a fost pe parcursul mai multor ani şi aruncă o umbră de îndoială cu privire la sinceritatea retoricii unioniste oficiale, aflată în totală neconcordanţă cu realitatea” și că „nu poate admite să fie tratat ca un infractor de drept comun şi nici ca o persoană ostilă Statului Român.”

Continuare în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...