INFP: Cutremurele recente au apărut la contactul dintre Munții Apuseni și Bazinul Panonic și au legătură cu cele din Turcia

Data:

Cutremurele recente au apărut la contactul dintre Munții Apuseni și Bazinul Panonic și au legătură cu cele din Turcia, spun specialiștii INFP.

Specialiştii Institutului pentru Fizica Pământului au anunțat că, până miercuri după-amiază, au fost înregistrate peste 14 replici ale cutremurului de 5,2 din judeţul Arad, dintre care 5 cu magnitudine mai mare sau egală cu 2.

Citește și: Răzbunare sau intimidare? Dosarul Mercedesului de 80.000 euro incendiat de fostul boxer Oarză

”Sursa acestor cutremure o constituie mişcarea de convergenţă şi rotaţie a microplăcii Adriatice care exercită o presiune directă asupra lanţului cutat al Dinarizilor, această presiune fiind transmisă mai departe întregului eşafodaj de blocuri litosferice din componenţa Bazinului Panonic.

Acestea sunt cauzate de cutremurele din Turcia care au generat un lanţ de seisme, direcţia de propagare începând din estul Mării Mediterane” a transmis INFP într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.

Continuare în Alba24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook INCDFP)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related