STOP vânătorii de trofee – Campanie inițiată de Agent GREEN

Data:

Agent Green a inițiat o petiție online care deja are 80.310 semnături și prin care se solicită stoparea vânătorii de trofee în România, potrivit Săptămâna Online.

Aceasta a avut o reacție dură din partea organizației Agent Green, în urma anunțului Ministrului Mediului Tánczos Barna privind uciderea planificată a 426 de urși.

„Ministrul mediului și-a pierdut complet mințile. Știe că 426 de urși vor ataca oameni în următorul an și a anunțat azi că va da ordin să fie uciși preventiv. Individul nu a făcut nimic pentru a proteja habitatul ursului și așezările omenești și este doar un instigator la ucidere și demonizarea speciei, Trebuie închise prin lege toate portițele care astăzi sunt deschise. România a încălcat în mod consecvent legislația comunitară în domeniu de când a intrat în UE prin stabilirea cotelor de recoltare și de derogare fără a implementa vreodată măsuri de coexistență și coadaptare”, transmite Agent Green în cadrul unei petiții online.

Citește și: DNA Constanța a trimis-o în judecată pe fosta secretară a lui Radu Mazăre pentru că a aprobat vânzarea subevaluată a unor terenuri de aproape 4000 mp

„Anunțul ministrului mediului de a ucide planificat 426 de urși este faliment moral și științific. Vânătoarea de trofee trebuie interzisă sub orice formă și definitiv. Un ministru a interzis acest masacru în 2016, iar altul vine acum și satisface industria trofeelor de vânătoare.

Trebuie închise prin lege toate portițele care astăzi sunt deschise. Când s-a făcut dovada că un urs a devenit agresiv și a atacat nejustificat oameni atunci acesta trebuie dus la un sanctuar pe care statul ar trebui să îl creeze. Soluția letală nu mai corespunde moral cu societatea din România. Nu poți să dai o lege prin care să anticipezi că în următorul an vor fi 426 de urși care vor ataca oameni și să îi împuști preventiv exact pe aceia. La fel cum nu poți face același lucru pentru oameni. Nici măcar pentru aceia care apasă pe trăgaci să ucidă animale din pură plăcere. Pentru că nu este nimeni Dumnezeu să decidă cine să moară și cine să trăiască, fie el un urs mare pentru trofeu sau unul mai pricăjit.

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: campaniamea.declic.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, poate fi...

România, în raportul Reporteri Fără Frontiere privind libertatea presei: Siguranța jurnaliștilor rămâne un motiv de îngrijorare

România, în raportul Reporteri Fără Frontiere privind libertatea presei....

Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un...