Strada principală din municipiul Galați, modernizată pe bucăți

Data:

Două asocieri de firme își dispută contractul cu o valoare estimată de 2.538.509 de lei fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a arterei Domnească, pe tronsonul cuprins între străzile Radu Negru și Bravilor. Conform datelor din portalul achizițiilor publice, investiția ar trebui să dureze 14 luni, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul „prețul cel mai scăzut”.

În condițiile în care se tot prelungesc intervențiile la rețeaua de apă pe strada Domnească, pe segmentul strada Eroilor – strada Gării, ba din cauza vremii nefavorabile, ba din cauza apariției unor lucrări suplimentare, care au necesitat comandarea unor piese, se amână, de la sine, și lucrările propriu-zise de modernizare a arterei. Până la punerea în operă a acestui amplu proiect, ale cărui puncte forte sunt „Aleea Celebrităților – Walk of Fame”, piste pentru bicicliști și pietonalizarea din weekend a străzii Domnească, Primăria caută constructori pentru a continua modernizarea arterei. De această dată, segmentul vizat este cel cuprins între străzile Radu Negru și Bravilor.

Citește și: Aktual24: Fabrika, rețeaua rusă de dezinformare de pe platformele de socializare. Moscova își perfecționează metodele pe TikTok, YouTube, Twitter și Telegram

Deficiențele constatate de autorități

„Partea carosabilă a străzii prezintă deformări, pantele existente nu asigură scurgerea apelor pluviale spre gurile de scurgere existente, de multe ori se inundă proprietățile adiacente străzii. Din punct de vedere peisagistic, spațiul este necorespunzător. Gurile de scurgere pentru apele pluviale sunt colmatate, parțial fiind într-un stadiu avansat de degradare”.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...