Studenții de la Facultatea de Jurnalism protestează împotriva angajării unui fost angajat al SRI ca profesor

Data:

Asociația Studenților la Comunicare, asociație reprezentativă a studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, contestă decizia prin care un fost angajat al Serviciului Român de Informații ar urma să predea în cadrul acestei facultăți.

Senatul Universității București a validat miercuri concursul prin care Antonio Amuza, fost șef al departamentului de Resurse Umane al SRI, devine oficial unul dintre profesorii Facultății de Jurnalism. Acesta ar urma să predea mai multe cursuri despre publicitate, chiar dacă, potrivit CV-ului, nu are studii în acest domeniu, iar experiența lui este una minimală.

Citește și: Un fost angajat al SRI va preda la Facultatea de Jurnalism. Deși nu are studii în domeniu, spune că postul este sub nivelul lui

Prezența unui fost angajat la SRI cauzează incertitudine

Cei de la ASC și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „posibilele efecte negative pe care recenta angajare consemnată de validarea concursului pentru ocuparea postului de asistent universitar la FJSC de către Consiliul Facultății și Senatul UB le poate avea asupra calității învățământului şi, implicit, asupra prestigiului UB şi FJSC”.

Asociația a mai spus că prezența unui fost angajat al SRI în cadrul Facultății cauzează incertitudine cu privire la mediul academic specializat în domeniul presei, relațiilor publice și publicității.

Citește și: Cum a influențat poezia „Cățeluș cu părul creț” România de azi. Copiii, învățați că furtul este acceptabil

„SRI-ul, prin natura sa, este o instituție care adesea este asociată cu aspecte de securitate națională și activități confidențiale, iar prezența unui fost angajat al acestei instituții în rândul profesorilor noștri poate produce îngrijorări cu privire la independența și imparțialitatea cunoașterii pe care o dobândim noi, studenții”, au scris aceștia pe pagina lor de Facebook.

ASC spune că în calitate de reprezentanți ai studenților își doresc să mențină ridicate standardele acestei facultăți. Aceștia solicită Consiliului Facultăți să reconsidere decizia privind angajarea lui Antonio Amuza ca asistent universitar al FJSC.

Studenții organizează un protest

„Asociația Studenților la Comunicare este de părere că obținerea postului de asistent universitar ridică preocupări semnificative în ceea ce privește calitatea educației și formarea viitorilor specialiști în domeniul comunicării. Ne dorim o facultate puternică, care să ofere o pregătire solidă, în concordanță cu cerințele actuale ale industriei, și suntem încrezători în Consiliul FJSC că va reevalua această decizie, având în vedere nevoile studenților și ale comunității academice”, au mai transmis cei din cadrul asociației.

Mai mulți studenți din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării au anunțat că vor organiza luni un protest pașnic prin care să-și exprime nemulțumirea în legătură cu angajarea lui Antonio Amuza.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Facebook- Antonio Amuza

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului din...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România: „Din 2022, sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil”

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (AFJR) atrage atenția asupra...