Tag: români

Numărul românilor aflați pe teritoriul Regatului Unit, estimat oficial la 384 de mii pe anul 2020, în scădere constantă față de anul anterior /...

Potrivit datelor Office for Nationals Statistics publicate vineri dimineață cetățenii români sunt pe locul doi după polonezi 738 de mii, dar înaintea cetățenilor Republicii Irlanda,...

Cartierul Fabric – de la producția industrială la comerțul ilicit

Fabric este unul din cartierele vechi ale orașului nostru, care potrivit istoricilor, și-a început existența în anul 1716, atunci când mai mulți locuitori români și sârbi au fost mutați din zona Palanca Mare pentru a respecta planurile militare de reconstrucție a noii cetăți.

Legiunea vaccinaților „la chiuvetă” ar avea mii de români. Cum se obțin certificatele și cât e șpaga

Modul de operare est relativ simplu și, totodată, greu de dovedit. În majoritatea centrelor de vaccinare sunt cabine individuale de vaccinare, iar ce se întâmplă acolo rămâne doar între medic sau asistentă și persoana căreia ar trebui să i se facă vaccinul. 

Mecena tinerilor: Povestea lui Nicolae Jiga, unul dintre primii militanţi bihoreni pentru emanciparea românilor

Bihoreanul Nicolae Jiga s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanţi filantropi români din Crişana şi Ardeal în anii 1800, într-o epocă în care apartenenţa la populaţia majoritară însemna aproape invariabil excluderea de la deciziile privind treburile publice.

Presa italiană: Clanurile românești se impun în fața nigerienilor pe piața prostituției din Bari. Mafia încasează de la o prostituată între 200 și 500...

Se observă o tendință în creștere, cea a clanurilor românești care se impun și asupra nigerienilor, mult timp lideri în această afacere.

Unde te grăbești, inconștientule?

Îl văd cum freamătă, abia așteaptă să mă poată depăși, îi simt înjurăturile în ceafă. Nu are vreun bolid, ci un Opel Vectra cu motor de maxim 1,8 litri, sau o Skoda de 15 ani, cu 100 de cai bătrâni.

Noi metode de țepe online! Cum sunt păcăliți români pe internet de hackeri

Luăm foarte în serios acest tip de eveniment şi îi încurajăm pe toţi membrii comunităţii DPD România să rămână atenţi la astfel de încercări, cum ar fi phishing-ul, pe care, din păcate, nu le putem controla.

MAE: Activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019. Nivelul de alertă pentru Afganistan a fost reevaluat

MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

PNL față cu un premier cu ”doctorat” în gafe

E adevărat că România nu debordează de politicieni ireproșabili moral. Or, tocmai de aceea, ar fi fost important un premier și un lider PNL de o factură mai puțin criticabilă, apt să lanseze un credibil semnal reformist, de tip occidental.

Oficial, peste un milion de cetățeni români au depus cerere de rezidență post-Brexit în Marea Britanie

În total, peste 5,5 milioane de cetățeni din cele 27 de state membre UE au depus cereri în temeiul Settlement Schme – Schema de stabilire – care le permite să locuiască și să lucreze în Regatul Unit

Popular

Cine este asistentul europarlamentarului Diana Șoșoacă | Aktual24

Cine este asistentul europarlamentarului Diana Șoșoacă. Fondatoarea Partidului SOS...

Veniturile astronomice ale șefilor din sistemul judiciar

Anul 2023 a fost unul extrem de profitabil pentru...

Liderul clanului mafiot „Brigada”, condamnat definitiv la Iași | Ziarul de Iași

Liderul clanului mafiot „Brigada”, condamnat definitiv la Iași. Viorel...