Tag: statul român

Browse our exclusive articles!

Duhul Aurului

În cazul în care Gabriel Resources nu îndeplineşte condiţiile pentru obţinerea avizelor, statul român nu poate fi acuzat pentru acest lucru. Compania minieră poate demonstra că îndeplineşte aceste condiţii legale, iar în acest caz neacordarea avizelor este un abuz al statului.

Bătălia de-o viață a lui Feodor Poliacu pentru 200 mp. Dubla măsură a Primăriei: mumă pentru imobiliari, ciumă pentru omul simplu

În 1960, socrii lui Feodor Poliacu dețineau 1.153 mp de teren pe strada Măcelari nr. 3. Este denumirea veche a străzii ce mai târziu a avut o prelungire: Uranus. Au depus documentație la Primărie să își facă acolo casă, dar autoritățile vremii au respins cererea.

Fraţii Micula ar putea pierde despăgubirile de 180 de milioane de euro. Avocatul Curţii de Justiţie a UE cere rejudecarea procesului

Procesul dintre fraţii Micula şi Statul Român este unul notoriu. Pentru că în 2005 România a suspendat, cu trei ani mai devreme decât promisese printr-o ordonanţă din 1998, ajutoarele de stat pe care le acordau investitorilor din regiuni defavorizate, implicit grupului de firme European Food and Drinks, patronat de fraţii gemeni Ioan şi Viorel Micula, cei doi, în calitate de investitori suedezi cu rezidenţă în Români, şi companiile lor au deschis un proces prin care au cerut despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de revocarea ajutorului de stat.

VIDEO.”România-incluziune etnică și rasială”. Cerasela Bănică (CADO): Segregarea școlară este cea mai întâlnită formă de discriminare rasială

Desegregarea nu a fost finanțată și nu există expertiză nici în rândul societății civile pe acest subiect. Segregarea a fost finanțată numai în 2006, iar acum observăm lipsa de capacitare a instituțiilor statului și a societății civile.

Filmul ”120 bpm” și manifestările extremiste ale societății românești

”120 bpm” este un film despre lupta celor slabi și vulnerabili cu politicieni cabotini și firme farmaceutice interesate doar de profit. Filmul nu este despre o anumită orientare sexuală așa cum nici SIDA nu este doar despre gay.

Popular

Aktual24 | De la Nistru pân’ la Tisa, tot elevul pică PISA

Cine mai credea încă, după treizeci de ani de...

Sentință halucinantă în dosarul angajării abuzive a activistului liberal Andrei Rîznic

Sentință halucinantă în dosarul în care sunt vizați trei...

Cum a crescut un antreprenor ieșean de la zero afaceri de milioane de euro pe 4 continente

Cum a crescut un antreprenor ieșean, creatorul Digitail, să...

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Subscribe

spot_imgspot_img