Surse din interiorul Kremlinului: Putin a renunţat la orice efort diplomatic. Crede sincer prostiile pe care le aude la TV

Data:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a pierdut interesul faţă de o abordare diplomatică pentru a pune capăt războiului cu Ucraina şi, în schimb, este hotărât să acapareze cât mai mult teritoriu posibil, au susţinut surse din interiorul Kremlinului citate de Financial Times.

Putin, care în trecut se gândea serios la un acord de pace cu Ucraina, după ce Rusia a suferit eşecuri luna trecută, le-ar fi spus persoanelor implicate în eforturile de pace că nu vede nicio perspectivă pentru o înţelegere.

„Putin crede sincer în prostiile pe care le aude la televiziunea [rusă] şi vrea să câştige mult”, a declarat o persoană informată despre discuţiile cu liderul rus.

Moscova şi Kievul au convenit asupra primei lor schiţe de tratat de pace în cadrul unei reuniuni la Istanbul, la sfârşitul lunii martie. Cu toate acestea, discuţiile s-au blocat după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în oraşe precum Bucea şi Mariupol.

Putin şi-a exprimat, de asemenea, revolta în legătură cu scufundarea navei „Moscova” – nava amiral a flotei ruseşti din Marea Neagră – şi a afirmat că eforturile de pace se află într-un „punct mort”, a declarat o altă sursă pentru FT.

„A existat speranţa unui acord. Putin se ducea şi se întorcea. El trebuie să găsească o modalitate de a ieşi învingător din asta”, a continuat sursa.

După ce „Moscova” s-a scufundat, „Putin s-a opus să semneze ceva… a fost umilitor”.

Potrivit FT, negociatorii ruşi şi ucraineni s-au concentrat asupra unui acord care să garanteze securitatea Kievului dacă acesta îşi declară neutralitatea şi renunţă la speranţele sale de a adera la alianţa NATO.

Dar Putin i-a transmis vineri preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că astfel de discuţii sunt în pauză pentru că Ucraina „a ridicat un zid”, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...