Euronews: Germania și Luxemburg amenință că blochează Croația, dacă România și Bulgaria nu intră acum în Schengen

Data:

Miniștrii de Interne participanți la Consiliul JAI nu au strâns unanimitate în ceea ce privește aderarea la Schengen a Croației, României și Bulgariei, potrivit surselor Euronews. Germania și Luxemburg au trecut la amenințări, precizând că vor bloca accesul Croației, dacă Bulgaria și Romania nu primesc undă verde.

„Totul este deschis, totul este pe masă”, a precizat corespondentul Euronews la Bruxelles.

Amintim că Ministrul de Interne al Austriei a reafirmat votul negativ pe care țara sa îl va da privind aderarea României și Bulgariei la Schengen în ședința Consiliului JAI de miercuri, 8 decembrie.

Citește și: De ce Austria dorește să se opună aderării României la spațiul Schengen. Explicații raționale, nu conspirații

Lărgirea spațiului Schengen, de liberă circulație, prin includerea României, Croației și Bulgariei, problema migrației în creștere în Europa, agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și abuzurile sexuale asupra copiilor, acestea sunt cele mai importante subiecte care sunt dezbătute joi de către Consiliul Justiției și Afaceri Interne (JAI).

Pentru a înțelege însă de ce Austria se opune intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen, dar susține Croația în acest demers, este obligatoriu să înțelegem cum a evoluat în UE criza migranților din 2015 și până în prezent și modul în care s-au raportat statele UE la această criză.

Foto: Biroul Parlamentului European în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...