SURSE Prefectura Capitalei trece de la PNL la PSD, care îl susține pe Alexandru Hazem Kansou, fost director STB în mandatul Gabrielei Firea și fost consilier liberal

Data:

Funcția de prefect al Capitalei ar urma să treacă de la PNL la PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor. Potrivit acestora, pesediștii l-ar susține pentru funcția de prefect pe Alexandru Hazem Kansou, fost director general STB în mandatul de primar al Gabrielei Firea.

A fost consilier general din partea PNL, dar a fost exclus din partid în februarie 2020 după ce a votat alături de PSD. În prezent, funcția de prefect al Capitalei este deținută de PNL, care a numit-o în octombrie pe Alexandra Georgiana Văcaru.

Negocierile pentru funcțiile de prefecți, subprefecți și instituții deconcentrate sunt în plină desfășurare.

Potrivit surselor G4Media.ro, liberalii au convenit în cadrul ședinței Biroului Politic Național, de marți, să solicite minim 17 poziții de prefecți. Ei vor ca în județele în care un partid ocupă șefia Consiliului Județean, același partid să dețină și funcția de prefect.

De asemenea, organizațiile din țară care au dat un ministru în actualul Guvern, să cedeze funcția de prefect pentru colegii din coaliție, respectiv dacă e un ministru PSD, poziția de prefect să revină PNL-ului, sau UDMR-ului dacă e cazul.

Articolul complet, pe site-ul G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...