Premierul Ciolacu a înlocuit-o pe șefa de la Cadastru (surse)

Data:

Premierul Ciolacu a schimbat-o din funcție pe șefa Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) Hajnalka Ildiko Vig. În locul ei a fost numit, interimar, unul dintre directorii generali adjuncți, Mircea Viorel Popa.

Potrivit unor surse din instituție, Popa este omul de bază al ministrului Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, ambii fiind de loc din Brașov.

Potrivit unei investigații a colegilor de la Ochr.ro, Popa este cel la care a apelat fostul deputat Adrian Gurzău pentru a obține o audiență la Registratorul șef din OCPI Cluj.

Astfel, prin intermediul unei avocate, Gurzău ar fi cerut intabularea în fals a unui titlu ce privea proiectul și imobilele din cadrul grupului de firme Smart City, afacerea derulată de apropiații Elenei Udrea în Cluj.

Potrivit acelorași surse, PNL ar dori să-l numească director general al ANCPI pe Laurențiu Blaga, fost director al instituției.

Citește și: Lovitură pentru Olguța, nu mai are voie să facă festivaluri din bani publici. Ea dorea să-l aducă la Craiova pe „numărul unu pop mondial”

Miza ANCPI

PRESShub a dezvăluit că ANCPI a fost condusă de un președinte director general cu grad de secretar de stat, Seiwarth Ildiko Rakosi, fost consilier județean UDMR în Harghita. Ea a fost demisă cu scandal după ce s-a constatat că trecea foarte rar pe la birou.

ANCPI este instituție strategică a statului, care înregistrează și deține baza de date privind evidența tuturor proprietăților imobile începând cu terenuri și terminând cu ultimul apartament.

Cu ce se ocupă instituția

Agenția este instituție strategică a statului, care înregistrează și deține baza de date privind evidența tuturor proprietăților imobile începând cu terenuri și terminând cu ultimul apartament.

Președinta Ildiko Rakosi a fost numită în funcție în luna aprilie 2021 prin decizie a primului ministru.

Salariul șefului ANCPI este de aproape 12.000 de lei pe lună, la care se adaugă câteva mii de lei ca președinte al Consiliului de Administrație al Agenției.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related