Aktual24 | Olguța Vasilescu nu mai are voie să facă festivaluri din bani publici

Data:

Olguța Vasilescu nu mai are voie să facă festivaluri din bani publici. Guvernul urmează să aprobe în ședința de vineri un proiect de ordonanță de urgență care vizează reducerea cheltuielilor pe anul 2023, în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar.

Conform deciziei, vor fi interzise organizarea de festivaluri și concerte de către primării.

Primăria Craiova a plătit în ultimii doi ani milioane de euro pentru organizarea Festivalului IntenCity. Primarul Olguța Vasilescu a promis deja că vrea să-l aducă în 2024 pe „numărul unu pop mondial”.

Prin această ordonanță vor fi limitate cheltuielile cu bunuri și servicii, iar autoritățile publice locale nu vor putea finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, festivaluri, concerte sau festivități.

Primăria Craiova a cheltuit nu mai puțin de 3 milioane de euro

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea.

Conducătorii autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, au obligația de a dispune măsurile necesare astfel încât plățile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie la cheltuielile de investiții să fie cel mult la nivelul mediei plăților efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat.

În situații temeinic justificate, Guvernul României, poate aproba pe bază de memorandum depășirea limitelor de plăți pentru cheltuielile de investiții”, prevede nota de fundamentare.

Citește și: Zeci de refugiaţi ucraineni vor ajunge în stradă pentru că nu s-au angajat

Primăria Craiova, condusă de pesedista Lia Olguța Vasilescu, a organizat în ultimii doi ani un festival pentru care a cheltuit milioane de euro. Pentru ediția din 2022 a IntenCity, Primăria Craiova a cheltuit nu mai puțin de 3 milioane de euro.

Au fost aduși atunci 30 de artiști, printre care Luis Fonsi, Natti Natasha, Jason Derulo, Boney M, Modern Talking, Sandra, Mr President, Ricchi e Poveri, No Mercy sau La Bouche.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
7 COMENTARII
  1. Străzi neasfaltate , sau asfaltate în bătaie de joc și ne arde de cel mai frumos oraș, locuitorii Craiovei s-au prins de șmecheria Olgutei Vasilescu , COMISIOANELE ! Craiova merită un primar corect ,orașul este slab economic raportat la nr. de locuitori , jos CORUPTIA !

    • Da este adevărat.
      Economic este praf.
      Trebuie sa se termine cu spectacole din bani publici
      Să se facă din bani privați dacă dorește Doamna primar

  2. Aceasta decizie trebuia luata de mult timp!Aici e vb de prostie megalomanie!Cum sa arunci cu banii din taxe și impozite pe tâmpenii?Craiova are nevoie de politie locala competenta,sa nu mai mănânce semințe,sa își facă ,rândurile prin cartiere,sa îmbunătățească parcările,liniile ptr bicicliști,etc!Nu mai trebuie aruncați banii aiurea!

  3. Noi nu avem spitale noi construite la Craiova, nu avem medicamente in spitale ,nu exista ventilatoare performante pentru a ventila comele și cazurile foarte grave .Nu exista aparate pentru controlul durerii postoperator de către pacient ,nu exista tubulatură de unica folosință pentru aparatele de anestezie din sălile de operații ,nu exista branule de toate mărimile pentru pacienti si lista ar fi imensa.
    In schimb avem bani 3 milioane de euro pe care edilul ii arunca pe spectacole
    Locuitorii orașului ar trebui sa aibă un cuvânt de spus inainte de a se procesa aceste plăti de către Primarie.Ei ar trebui sa se organizeze ,sa aibă reprezentanți ai societății civile care sa fie prezenți la ședințe si sa oprească aprobarea acestor plăti !
    Ce părere aveți despre aceasta opinie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...