Tânărul de 17 ani căruia i-a fost amputat piciorul după un meci de fotbal a murit

Data:

Adolescentul in vârstă de 17 ani din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, căruia o bucată dintr-un gard i-a străpuns artera femurală şi vena iliacă a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după două zile în care medicii au încercat să-l salveze, inclusiv prin amputarea piciorului.

Comunitatea din care adolescentul provine şi care se mobilizase exemplar pentru a dona sânge este în stare de şoc, încercând acum să strângă bani pentru a-l ajuta pe tatăl copilului. Denis Porumb era elev al Liceului cu Program Sportiv din Buzău şi era campion U19 cu echipa din localitate. Copilul era crescut de tată şi de bunici, adolescentul având un comportament exemplar la şcoală şi în comunitate.

Citește și S-au finalizat testele de rezistență la podul peste Dunăre de la Brăila – când va fi dat în folosință

Zilele trecute, el se juca cu mingea alături de alţi copii din sat când mingea a sărit în curtea şcolii din localitate iar băiatul a sărit gardul pentru a o recupera. În acel moment, o bucată de fier de la gardul peste care băiatul a sărit, i s-a înfipt în picior secţionându-i artera femurală şi vena iliacă. Băiatul a căzut şi au urmat momente dramatice în care hemoragia puternică l-a lăsat inconştient.
Asistenta medicală Elena Putinică de la UPU din cadrul SJU Buzău, chemată de urgenţă de prietenii băiatului rănit, a făcut eforturi incredibile pentru a-l salva pe Denis care pierduse deja foarte mult sânge. Intervenţia salvatoare a femeii, aflată în concediu medical, la rândul său suferind o intervenţie chirurgicală complicată, a făcut ca băiatul să nu moară pe loc. Asistenta medicală le-a cerut băieţilor să-şi scoată tricourile şi le-a folosit pentru a opri sângerarea. Mai multe, în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related