Tecuciul nu mai are bani nici pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap

Data:

În Tecuci au apărut primele efecte concrete ale lipsei bugetului municipal. Astfel, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora au încasat doar jumătate din indemnizațiile cuvenite, la fel și salariații din primărie, din instituțiile de cultură sau cei de la Poliția Locală.

În plus, începând cu data de 15 iunie, firma de salubritate din oraș nu mai ridică gunoiul.

„Luna viitoare nu vor mai fi bani nici măcar pentru 50%. De asfaltări, investiții, dezvoltare nici nu se mai pune problema. Concluziile le trageți dumneavoastră”, a scris primarul Lucian Costin, pe pagina sa de Facebook.

Între timp, de pe mailul redacției, înțelegem mai bine tragedia prin care trec unii oameni. Concret, D.G. din Tecuci are un copil încadrat în grad de handicap grav, conform autorităților.

Omul a găsit de cuviință să opteze pentru indemnizația acordată direct de către stat prin intermediul municipalității, devenind, totodată, însoțitor al acestuia.

Cu indemnizația înjumătățită, din lipsa bugetului, omul se întreabă firesc: „Luna aceasta să-i dau copilului să mănânce doar jumătate de lună sau doar jumătate de porție? Dar luna viitoare, ce se va întâmpla, că noi nu avem nici o informație?

Menționez faptul că norma lui de hrană lunară este de 316 lei, iar o singură cutie de lapte formulă specială costă aproximativ 90 de lei și ajunge patru zile”.

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...