Timișoara: Peste 17 milioane de euro pentru dotarea a 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT

Data:

Crește calitatea vieții în orașul nostru prin dezvoltarea infrastructurii educaționale din mediul preuniversitar. Este cea mare susținere financiară din ultimele decenii pe care educația din Timișoara o primește din partea administrației locale.

Cererea de finanțare a Primăriei Municipiului Timișoara pentru dotarea școlilor timișorene a fost acceptată, obținând 91 de puncte din 100 posibile. Proiectul a fost depus pentru o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de 17,5 mil euro (TVA inclus). Toate unitățile de învățământ preuniversitar sunt vizate, iar investiția va îmbunătăți semnificativ mediul de învățare pentru elevii care studiază în oraș.

Citește și: VIDEO O mașină a explodat într-o stație de alimentare cu gaz din Pantelimon: Un om a murit, altul a fost rănit

Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, unităților de învățământ arondate acestora și a 3 unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiiilor). Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: bantulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related