Cum a ajuns în stradă o famile fericită după executarea vilei de 350.000 euro pentru o restanță de 70 de mii de euro. O șefă de bancă, bănuită de complicitate

Data:

spot_img

Ea şefă de bancă, el executor judecătoresc. Ambii deţin pârghii ce pot deveni exagerat de importante pentru viaţa oamenilor. Sunt personajele unei povești neliniştitor de adevărate din istoria noastră recentă, care, la prima vedere, nu are nimic neobişnuit. 

Doamna, şefă de bancă oferă un credit şi se asigură că firma de executor judecătoresc a soţului, cu care banca, nu şefa băncii, are un contract de colaborare. Atunci când debitorul nu mai este solvabil, şefa apelează la instituţia numită executor judecătoresc, nu la soţul iubitor, şi îşi recuperează creditul prin vânzarea/ executarea forţată a bunului garant.

Citește și: Ciucă, după ce Ciolacu a suspendat negocierile pentru noul guvern: Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid

Urmează povestea de pe versantul opus, acolo unde regulile nu sunt la fel de rigide, ba uneori pot fi de-a dreptul impredictibile. Un cuplu oarecare – ea româncă, el italian – contractează un credit de la banca ce este condusă de doamna şefa de filială. Cuplul îşi construieşte o casă frumoasă, care devine garanţia creditului. Dar în istoria cuplurilor, mult mai mult  decât în cea a băncilor, se întâmplă uneori să intervină neprevăzutul. Deşi părinţii şi cei doi copii par fericiţi în noua casă, italianul abandonează totul de dragul unei tinere. Soţia, disperată, nu mai poate achita creditul. Aici banca recurge la executorul judecătoresc. Restanţa este de 70 de mii de euro, în vreme ce casa valorează peste 350 de mii. Femeia bătută de soartă încearcă să se salveze, dar din păcate nu reuşeşte. În acest moment, cuplul format din şefa băncii şi executorul judecătoresc se rinocerizează, executând-o pe debitoare, mamă a doi copii, pentru suma restantă.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related