TM2023 / Violonistul David Garrett va concerta în Parcul Rozelor din Timișoara

Data:

David Garrett, intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, va concerta pe 31 iulie la Timişoara, în Parcul Rozelor, biletele fiind disponibile începând de luni, au anunţat organizatorii evenimentului.

Celebrul artist, care cântă pe un Stradivarius din 1716, a intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, cu un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei „Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov.

Concertul violonistului David Garrett face parte din programul „Îndrăzneşte!/Dare!”, componentă „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii”, fiind organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi finanţat de Primăria Municipiului Timişoara, potrivit Agerpres.

Biletele la eveniment sunt disponibile începând de luni, 3 iulie, pe www.bilete.ro., iar începând de vineri, 7 iulie, vor fi disponibile şi la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. Preţul biletelor este de 300 lei (VIP), 200 lei (standard) şi 90 lei (în picioare).

YouTube video

Citește și: DNA a capitulat în dosarele prescrise ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale

David Garrett s-a născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care semnează un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană.

În 1999, în vârful carierei, hotărăşte să se mute la New York, pentru a studia muzicologie şi compoziţie, dar şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, devenind student al lui Itzhak Perlman, la Juilliard School. În 2003, câştigă renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard.

După încheierea studiilor, violonistul se dedică apropierii tinerilor de muzica clasică, combinând elemente clasice cu cele pop, rock, şi rhythm & blues.

„La piesele crossover, pentru care fac aranjamentele, mă străduiesc să ating un nivel de performanţă cel puţin egal cu ceea ce se aşteaptă de la lucrările clasice. Când alt violonist se uită la partiturile mele, trebuie să spună: ‘Partea de vioară e al naibii de bună. E atât de grea, încât va trebui să studiez mult ca să îmi iasă bine’ „, mărturiseşte David Garrett.

Citește și: De ce arde Franța

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: David Garrett / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...