Români reţinuţi în Spania pentru că au exploatat prin muncă alți români

Data:

Români reţinuţi în Spania, după ce ar fi sechestrat şi exploatat prin muncă mai mulţi români timp de mai bine de doi ani de zile.

Trei persoane de origine română au fost reţinute de Poliţia Naţională din Spania, în urma schimbului de date şi informaţii cu Poliţia Română, pentru infracţiunile de trafic de persoane, constrângere/extorcare, constituire de grupare infracţională şi infracţiune împotriva drepturilor lucrătorilor, potrivit unei informări emise de Poliția Română. 

Români reţinuţi în Spania. Un nou caz de sclavie modernă

Ancheta a demarat la începutul lunii februarie, atunci când polițiștii doljeni au obținut informații despre posibilitatea reţinerii ilegale şi prin contrângere a unor cetăţeni români, în oraşul Aspe, din provincia Alicante, de către un grup infracţional, care îi exploata prin muncă. 

Citește și: Festivalul Primăverii de la Oradea: șase concerte și recitaluri speciale

„Au fost identificate patru victime, cetăţeni români, din judeţele Dolj şi Teleorman, aceştia declarând agenţilor Poliţiei Naţionale că erau exploataţi prin muncă de peste doi ani de zile, fără să beneficieze din punct de vedere economic pentru munca depusă, iar liderul grupării, un bărbat, de 25 ani, cetăţean român, le-a reţinut actele de identitate, fiind zilnic victimele extorcării, ameninţării şi violenţelor fizice comise de membrii grupării unde se aflau sub exploatare. 

Victimele au fost transferate de grupul infracţional în zone agricole din Franţa

Din cercetări s-a stabilit că una dintre victime ar fi plătit membrilor grupării aproximativ 90.000 de euro, pe fondul unei datorii de 100 de euro, acesta primind în schimb câte 40 de euro pe săptămână pentru mâncare”, potrivit polițiștilor.

Potrivit anchetatorilor, exploatarea nu a avut loc numai pe teritoriul Spaniei, ci, de mai multe ori, victimele au fost transferate de grupul infracţional în zone agricole din Franţa, iar banii obţinuţi erau depuşi în conturi bancare create în acest scop pe numele membrilor grupării sau a rudelor acestora, menţionează poliţiştii.

Continuarea în Monitorul de Cluj!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto. IPJ Cluj

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
1 COMENTARIU
  1. Deja romanii stiu ca cea mai proasta afacere este sa te increzi in romanii care angajeaza in strainatate. Cazurile sunt extrem de multe si autoritatile romane nu fac nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Restricții de trafic pe autostrăzile A1 și A10. Circulație îngreunată pe DN 22A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...