Trei traficanți de droguri, prinși în flagrant. Vindeau 500 de grame de canabis cu 13.500 de lei

Data:

Traficanți de droguri, prinși în flagrant: Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată, respectiv trafic de droguri de risc.

Astfel, la datele de 29 februarie și 1 martie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a trei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată, respectiv trafic de droguri de risc.

Măsurile au fost luate, după ce persoanele cercetate au fost prinse în flagrant delict, în două acțiuni succesive, ambele desfășurate în municipiul București.

Două dintre persoanele cercetate au fost prinse imediat după ar fi vândut aproximativ 500 de grame canabis, pentru 13.500 de lei.

Ce au găsit polițiștii la locuințele a doi traficanți de droguri

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în locuința celor doi fiind descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 28.000 de euro și peste 1,8 kilograme de canabis, cu o valoare de piață de 18.000 de euro, un aparat de vidat electric, un cântar electronic de mare precizie, 9.700 de lei, 650 de euro și 100 de dolari, precum și alte mijloace de probă.

Citește și: Trei români reţinuţi în Spania pentru că au exploatat prin muncă alți români. Un nou caz de sclavie modernă

În sarcina cercetaților s-a reținut că, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat substanțele interzise, către un număr restrâns de clienți, în cantități cuprinse între 20-40 de grame la o tranzacție.

La data de 1 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a unei persoane și măsura arestului la domiciliu față de o altă persoană.

Vindeau 500 de grame de canabis cu 13.500 de lei

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de 1 martie 2024, a fost prinsă în flagrant delict o altă persoană cercetată, imediat după ce ar fi vândut aproximativ 5 kilograme de canabis, din cantitatea totală de 9,45 kilograme (cu o valoare de piață de aproximativ 100.000 de euro), pe care o deținea în autoturismul cu care se deplasa.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a celui de al treilea cercetat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de Biroul Tehnic Criminalistic al D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Poliția Română

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...