Un AUR-ist care cere naționalizarea Petrom va fi propus consilier la Curtea de Conturi

Data:

Un AUR-ist care cere naționalizarea Petrom va fi propus consilier la Curtea de Conturi. Octavian Bădescu, propus de AUR, este antreprenor în serie, fondatorul companiei de curierat Sameday, pe care a vândut-o către eMAG, iar acum activează în consultanță imobiliară.

Octavian Bădescu (48 de ani) este economist, a absolvit Academia de Studii Economice din București (1994-1999), cu o licență în contabilitate și analiză financiară.

Ulterior, a făcut studii postuniversitare (2000-2002) de comunicare și relații publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și un EMBA în management la ASE (2004-2006).

Bădescu a intrat în piața muncii predând la ProHumanitas college (1999-2001), o școală post-liceală de profil economic, unde a susținut cursuri de „Finanțe”, „Marketing” și “Managementul Organizațiilor”. Ulterior a intrat în domeniul curieratului ca vânzător, apoi key account manager la compania de curierat Romexpress Courier.

A continuat să lucreze în domeniu la compania Alo Curier Services, întâi ca manager de vânzări și marketing (2002) și apoi ca acționar și manager general (2002-2006).

A mai fost consultant la Geopost/DPD (2006) și cofondator și acționar la compania de direct marketing More Results Marketing (2004-2009). În 2008 el a fondat compania Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen, unul dintre liderii mondiali al pieței de cercetare.

Citește și 46 de pelerini botoşăneni, prinşi în coşmarul din Israel

În anul 2013 Bădescu a fondat compania de curierat Sameday Courier, pe care a condus-o până în 2017, când a vândut-o către retailerul eMAG. Sameday a fost prima companie românească listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În 2014 a fondat și LOKKO, o aplicație de curierat bazată pe crowdsourcing, care a fost vândută odată cu Sameday către eMAG.

Bădescu a mai rămas pentru o vreme în industria de curierat și a condus (2013) PrioriPost, serviciul de curierat rapid (express) intern al Poştei Române pentru documente şi marfă. În 2013 a fost membru al board-ului la Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

În 2017, a înființat compania de consultanţă şi intermediere imobiliară Freedom Group, ca franciză afiliată reţelei RE/MAX, iar în 2019 a părăsit rețeaua RE/MAX și a rămas o companie de sine stătătoare.

Mai multe, în Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...