Un bust al lui Horthy, dictatorul care a masacrat români în Transilvania, dezvelit în Parlamentul de la Budapesta

Data:

spot_img

Acum 82 de ani, prin ceea ce istoria noastră numeşte Diktatul de la Viena, nord-vestul Transilvaniei a fost oferit, de Hitler şi de acoliţii săi, pe tavă Ungariei.

A urmat un lung şir de crime şi de atrocităţi greu de imaginat la adresa românilor din teritoriul cedat Ungariei: crime, bătăi, schingiuiri, torturi, biserici ortodoxe şi greco-catolice dărâmate (unele, transformate în grajduri pentru caii husarilor), mii şi mii de români siliţi să-şi părăsească gospodăriile.

Citește și: O femeie ofițer din penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București

Chiar azi, în ziua „arbitrajului de la Viena”, cum e cunoscută ziua de 30 august în Ungaria, în incinta Parlamentului ţării vecine, un partid politic maghiar (Mi Hazánk Mozgalom, în traducere Mişcarea Patria Noastră, un fel de AUR unguresc) a amplasat un bust al fostului dictator Miklos Horthy.

Citește textul integral în Argeșul online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Moldova în afara UE, o țară exportatoare de oameni | Deutsche Welle

Moldova în afara UE, o țară exportatoare de oameni....

Rusia își va majora de zece ori producția de drone anul acesta | Euractiv

Rusia își va majora de zece ori producția de...