Un ceas Cartier care a făcut istorie. Inspirat de un tanc din Primul Război Mondial, purtat de staruri de cinema, artiști și personalități

Data:

Un ceas Cartier care a făcut istorie. Pentru orice designer, indiferent de tipul de produs, „Sfântul Graal” este de a crea un obiect care echilibrează atât de perfect forma și funcția și exprimă atât de elegant o estetică încât nu numai că va dura multe generații, dar va arăta pentru totdeauna la fel de modern ca atunci când a părăsit planșeta.

Printre aceste produse rare se numără Chaise LC4 conceput de Le Corbusier ( despre care am amintit în povestea Le Corbusier și Girard Perregaux), scaunul „Barcelona”, desenat și produs de Mies van der Rohe – un alt arhitect celebru al epocii ”corbusiene”, pentru pavilionul german la Expoziția de la Barcelona din 1929 și ceasul de mână Cartier Tank, scrie Ampress.ro.

Este greu să ne gândim la un moment mai puțin probabil decât anul 1917 – trei ani de dezastrul al Primului Război Mondial – pentru lansarea unui obiect care avea să devină un simbol al Lifestyl-ului secolului 20.

Citește și: România și statele din regiune colaborează cu Rusia la Marea Neagră. De ce nu este exclusă Federația Rusă din OCEMN

Versiunea romanțată a ceea ce l-a inspirat pe Louis Cartier este convingătoare (având „nas” pentru marketing, Cartier nu a făcut nimic pentru a respinge povestea): forma unui tanc Renault FT-17 văzut de sus – așa spune povestea – i-a dat lui Cartier nu numai codurile de design pentru forma simplă, „dezbrăcată” a ceasului, ci și numele său.

FT a fost primul tanc modern. În felul său, letal, este un clasic al designului industrial de la începutul secolului 20. Avea o turelă complet rotativă, care purta arma principală; motorul era în spate și compartimentul echipajului în față. Din 1917, acesta a fost planul de bază pentru aproape fiecare tanc făcut vreodată. Unul dintre elementele sale cele mai ușor de recunoscut, au fost cele două benzi de rulare proeminente și largi de pe fiecare parte a corpului . În ceasul Tank, aceste caracteristici de semnătură au devenit „brancardele” – părțile alungite ale carcasei ceasului Tank.

Continuarea, în Ampress.ro

Citește și: Cum îți ajuți copilul să înțeleagă matematica. Un exercițiu practic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ampress.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vrei să cumperi un teren? Asigură-te că faci o investiție inteligentă!

Vrei să cumperi un teren? Asigură-te că faci o investiție inteligentă!

Despachetează ca un profesionist: strategii de organizare în noua casă

Despachetează ca un profesionist: strategii de organizare în noua casă

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....