Un procuror din Hunedoara, scos „pas cu pas” din cauzele pe care le instrumenta

Data:

Care pe care? Aceasta  este practica  recunoscută de mai mulți ani în județul Hunedoara. Grupuri, grupulețe, lucrează împreună pentru a asigura un ”confort” tuturor celor care au reușit în ultimii 20 de ani să realizeze ”grupul Hunedoara”.  Ancorați în toate domeniile de activitate, membrii grupului reușesc să elimine orice pericol care le-ar tulbura liniștea. Cei care nu înțeleg să se oprească sau să se liniștească sunt marginalizați, reclamați, hărțuiți, defăimați și apoi eliminați. Asta dacă nu se retrag ei de bună voie. Sistemul nu îți dă voie să te aperi, să te pronunți. Ai reguli, regulamente, dispoziții, pe care ești obligat să le respecți. Măsura este evidentă: astfel nu poți semnala abuzurile la care ești supus. Nu te lasă legea. Legea permite însă grupărilor să te elimine, să te dezumanizeze și deprofesionalizeze.

În acest mod bine pus la punct, nu ai instrument să te aperi. Ai însă toate șansele să fii executat. CUM? 

Astăzi, faza pe… Parchete

Orice radiografie a județului Hunedoara, în ultimii ani, va demonstra că aici nu există CORUPȚIE. Nu în lucrările magistraților, polițiștilor…. organelor de control sau de orice alt tip de anchetă. Cei de la centru vorbesc detașat de grupul Hunedoara, cu propte în Alba, dar nimeni nu mișcă un ac. Cu toate acestea, Hunedoara geme de infracționalitate. Una care frizează bunul simț și spiritul legii.

Gazeta de dimineață a scris, constant, în ultimii 10 ani desre aceste aspecte. Rezultatul? … Dovada? Arhiva GDD.

O privire scurtă aruncată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani arată că aici ”dosarele cu fapte grele” sunt abandonate. Asta într-o formulare ”deontologică”.

Cea mai ”mascată formă de legalitate” este abținerea sau recuzarea la care recurge sau este supus un procuror. 

Cum este posibil?

Legăturile procurorilor cu diverse grupuri / grupări sunt vechi și au fost deseori evidențiate în media locală. Fără ecou. Procurori prieteni cu polițiști, oameni de afaceri, legături de familie care lucrează la limita unui conflict profesional. Familii comunitare în bună regulă.

Studiez ”tabloul Parchetul din Petroșani” numai din perioada de când acesta era condus de prim-procuror Dorica Maniu. Aceasta a predat ștafeta Veronicăi Gal care, după 8 ani, a lăsat instituția pe mâna procurorului Darius Roman.

În urmă cu câțiva ani, scriam despre Darius Roman că este ginerele secretarului de la Primăria Petrila, juristul Toma Vărgatu.

Atunci Vărgatu era un pumn de fier pe care nu îl mișca nimic.

Ancheta integrală poate fi citită pe GAZETA DE DIMINEAȚĂ.

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului din...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...