Unde a făcut armata premierul Ciolacu. Trecut în rezervă cu gradul de caporal

Data:

Una dintre neclaritățile din biografia premierului s-a referit la unitatea militară unde a făcut armata Marcel Ciolacu. Informația nu apare în dosarul său de revoluționar, iar politicianul a evitat să dea detalii despre această etapă din viața lui.


Sidonia Bogdan, Răzvan Chiruță


„După ce am terminat liceul am dat admitere la facultatea de drept și nu am intrat. Pe vremea aceea a fost obligatoriu să mă duc în armată”, a fost singura referință publică făcută de Marcel Ciolacu cu privire la cele 16 luni petrecute ca militar.

PRESShub a cerut Ministerului Apărării Naționale să ne comunice unde a efectuat actualul premier al României și lider PSD stagiul miliar, care în perioada comunistă era obligatoriu.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Marcel Ciolacu, trecut în rezervă cu gradul de caporal

„Din consultarea datelor de evidență militară a rezultat că Ciolacu Ion Ion-Marcel a îndeplinit serviciul militar în calitate de militar în termen.

A fost încorporat la data de 30.09.1986 la UM 01877 Pantelimon şi trecut în rezervă la data de 15.01.1988 de la UM 01900 Bucureşti cu gradul de caporal”, arată răspunsul MApN, la solicitarea PRESShub.

Așadar, actualul premier a făcut armata, ca militar în termen, timp de 16 luni.

Ambele unități militare sunt de aviație, iar în prezent aparțin Forțelor Aeriene Române. UM 01900 se află în Otopeni, iar în timpul revoluției din 1989, mai mulți soldați în termen aflați acolo au fost răniți.

Unde a făcut armata premierul Ciolacu. Opțiunea pentru aviație, de la tatăl său

Opțiunea lui Marcel Ciolacu pentru unități militare de aviație poate fi justificată de faptul că tatăl său a fost comandorul Ion Ciolacu, pilot militar, decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, cu o experiență de peste 5.000 de ore de zbor, în 30 de ani de carieră.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. daca ar fi intr-o reala armata, caporal chiar inseamna ceva, in Romania numai de la colonel in sus pari a fi ceva/cineva, mai ales in sistemul romanesc(unic in lume si in toate epocile), unde exista PESTE O MIE SASE SUTE DE GENERALI, peste TREI MII DE COLONEI, peste 6 MII DE MAIORI, peste 10 MII DE CAPITANI, etc., etc., practic armata romana are mai multi (asa-zisi) ofiteri(activi si rezerva plus subofiteri , maistri militari, etc.) decat soldati negradati, ba chiar si cu gradatii adunati( fruntasi, caporali, sergenti de instructie)…E ceva de negandit in lumea eficienta, chiar si in alte tari comuniste sau ex-comuniste, Romania si la acest capitol, este doar o imensa ABERATIE, si -parerea mea- NU poate rezista prea mult asa, acest balon urias, plin cu gaze urat mirositoare, va exploda si va face din Romania , teritorial/geografic, un fel de harcea-parcea…

  2. Sunt curios daca incepe un razboi,cine ar lupta,si pentru ce?Ca nu o sa spuneti ca pentru Romania,care abia mai exista,sau pentru politrucii care s-ar duce reepede undeva in vacanta pana trece razboiul,sau pentru averea tarii care nu mai este….fiecare ar lupta din usa casei lui….si atat…..Deplorabil…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...