Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

Data:

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a primit vizita delegaţiei Universităţii din Warwick (Marea Britanie, UW). Ambele universităţi fac parte din GUILD – organizaţia unora dintre cele mai importante universităţi de cercetare avansată din Europa şi, de asemenea, sunt parteneri în cadrul Alianţei Universităţilor Europene EUTOPIA.

Cu prilejul acestei vizite, au avut loc discuţii generale şi tematice legate de multiplele axe de cooperare dintre cele două instituţii partenere, cu un accent pe activităţile comune desfăşurate în EUTOPIA şi GUILD. De asemenea, Rectorul Universităţii din Warwick, Prof. Stuart Croft, şi Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof. Daniel David, au semnat un acord de cooperare inter-universitară strategică care prevede organizarea unor programe de studii comune, consolidarea colaborării în variate domenii cercetare şi dezvoltarea schimburilor de experienţă privind modul în care cele două universităţi participă la dezvoltarea ecosistemelor din regiunile în care îşi desfăşoară activitatea. Accentul se va pune pe componentele legate de inovare în zona de tehnologie şi biomedicale, domenii unde Universitatea din Warwick este una din liderii mondiali.

Citește și: Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este universitatea cu cel mai complex profil academic din ţară (prin numărul de programe şi caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară şi germană), cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din ţară (peste 50.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe).

De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. Unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/ augmentată/ mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată că prima universitate world-class din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene world-class/ research-intensive, a primit distincţia europeană HR Award for Excellence,iar din 2021/ 2022 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.

Citește și: Aterizare de urgență la Iași. Amenințare cu bombă la bordul unui avion cu peste 200 de pasageri
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Universitatea Babeş-Bolyai / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...