Urmează zile de foc în România – Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării

Data:

Urmează zile DE FOC în România – Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării și izolat, cod portocaliu de disconfort termic, în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de caniculă pentru întreaga țară, în zilele duminică și luni, 20-21 august. Astfel, o avertizare cod galben va fi în vigoare în 20 și 21 august, pentru val de căldură și disconfort termic ridicat, valabil în cea mai mare parte a țării.

În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Citește și Aktual24: Bărbatul care s-a înecat la Costinești era operator TV la Realitatea Plus. El a intrat în mare deși era arborat steagul roșu

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat va fi în vigoare în data de 21 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București. Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. (Monitorul de Cluj)

Sursa foto – ANM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...