VIDEO Ce se întâmplă pe calea ferată? 24 de accidente feroviare în șase luni. 52 anul trecut

Data:

Nu mai puțin de 24 de accidente feroviare au avut loc doar de la începutul acestui an și până acum. Ultimul dintre acestea s-a întâmplat chiar miercuri, în jurul orei 11.00, în stația Roșiori Nord, unde în urmă cu 3 luni a mai avut loc un eveniment asemănător.

Mecanicii erau băuți

Miercuri, un tren al CFR Călători a lovit o locomotivă privată, în timp ce executa manevre de regarare, potrivit primelor cercetări. Din cauza impactului, locomotiva operatorului privat a ieșit de pe linie și a deraiat. În urma evenimentului, anchetatorii au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă pe numele ambilor mecanici.

Un alt accident s-a petrecut la jumătatea lunii mai, când în gara C.F. Toporu a avut loc o coliziune între două locomotive. Poliția a constatat că o locomotivă care plecase din Giurgiu, cu direcția Videle, a lovit frontal un alt tren care se deplasa pe direcția opusă. Ambii mecanici au fost răniți în urma coliziunii și transportați la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

„Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a transmis Poliţia Giurgiu.

YouTube video

Trei accidente doar în martie

În seara de 25 martie, un alt tren de călători aflat în gara din Galați a fost lovit chiar de garnitura care trebuia să tracteze garnitura. În urma impactului, vagonul care a fost lovit s-a deplasat aproximativ 80 de metri și a fost deformat. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a decedat, după ce a fost transportată la spital.

Citește și: Ce spune șeful CFR Călători despre accidentul feroviar soldat cu moartea unei femei

Cu câteva zile înainte, pe 18 martie, un tren cu 11 vagoane, care transporta tehnică militară, a deraiat în județul Brașov. Aproape de stația CFR Beia din județul Brașov, unul dintre vagoanele care transportau taburi a ieșit de pe șine.

Tot în luna martie, două vagoane încărcate cu autoturisme a deraiat și s-a răsturnat la intrare în stația Roșiori Nord. Un al doilea tren, care ducea călători, a fost nevoit să frâneze brusc ceea ce a dus la rănirea a 13 persoane, dintre care 3 au fost transportate la spital.

Citește și: VIDEO De ce au loc tot mai multe accidente de tren? | 5 întrebări în 10 minute

Primul accident, la doar o săptămână de la începerea anului

Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER) română a deschis de la începutul anului și până în luna iunie 24 de investigații pornind de la diverse accidente de acest gen.

Potrivit AGIFER, primul accident feroviar din România din acest an s-a produs pe 7 ianuarie, când unul dintre vagoanele unui tren de marfă a deraiat. Pentru toate aceste 24 de incidente au fost deschise investigații, însă doar 8 au fost finalizate, restul fiind încă în lucru.

În anul 2022, cei de la AGIFER au început nu mai puțin de 52 de astfel de procese, în urma accidentelor feroviare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală. Proiectul a început din anii 1990

Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...