VIDEO Fabrica de vise, multe arestări la domiciliu. Canadianul Philipp Fuhrmann, sub control judiciar

Data:

Fabrica de vise. Procurorii DIICOT nu au reuşit să-i convingă pe magistraţii Tribunalului că acuzaţii din dosarul fabricii de droguri de la Miroslava trebuie să rămână după gratii.

Un prim lot de 9 inculpaţi în dosar, incluzându-l pe cel considerat liderul grupării, a fost prezentat ieri după-amiază judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

După 7 ore de dezbateri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului a dispus în cazul a 8 dintre inculpaţi, inclusiv a poliţistului Vlad Acatrinei, luarea măsurii arestului la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

În cazul canadianului Philipp Fuhrmann, s-a dispus doar luarea măsurii controlului judiciar pentru două luni, perioadă în care nu va avea dreptul să părăsească limitele judeţului. 

În cazul unui ultim lot, de 9 inculpați, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă făcută de procurori și nu au dispus nicio altă măsură de control. Cei 9 vor fi cercetați în continuare în libertate.

YouTube video

„Ne aflăm în faţa unei erori. Firma comercializează doar produse legale. Vorbim doar de anumite semnalări ale Uniunii Europene care a găsit că unele substanţe ar fi posibil psihoactive şi a cerut monitorizarea lor”, a comentat avocatul Christy Mârşanu, reprezentantul legal al lui Fuhrmann.

Avocatul a precizat că pe tot parcursul activităţii fabricii de la Miroslava, autorităţile române cu atribuţii în reglementarea produselor cu efecte psihoactive au fost ţinute la curent cu substanţele folosite în procesul de producţie, solicitându-se constant să-şi dea avizul pentru utilizare.

Citește și: VIDEO Incendiu la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. 4 muncitori au murit

De asemenea, judecătorii s-au pronunțat și în privința unui al doilea lot, de 10 inculpați, cuprinzând-o și pe administratoarea unui magazin  care vindea marfă produsă la Miroslava.

Propunerea de arestare preventivă a celor 10 a fost respinsă ca neîntemeiată, judecătorii considerând că este suficientă luarea măsurii controlului judiciar. Cei 10 inculpați nu vor avea dreptul să părăsească țara timp de 60 de zile.

YouTube video

Initial, toată echipa managerială a fabricii de produse din canabis din Miroslava a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii şi poliţia de la Crimă Organizată Iaşi. Este vorba despre Iulian Bogatu și Constantin Olărașu, care conduceau sucursala Iaşi a fabricii CanX CBD. 

A fost reţinut şi proprietarul firmei CanX CBD, canadianul Philipp Fuhrmann. De asemenea, au mai fost reţinuţi şi oameni de afaceri şi alte persoane precum George Mădălin Ciucă, Leonard Mihnea Loghin, Bogdan Costel Toma şi Radu Zonda.

De asemenea, a fost reţinut o noapte în arest agentul de poliţie Vlad Constantin Acatrinei, care se ocupa cu ambalarea unor produse, însă rolul acestuia va fi lămurit în cadrul dosarului. În total, au stat o noapte în arest un număr de 28 de persoane, unele reprezentând societăţi care au cumpărat şi comercializat dispozitive pentru ţigări electronice, jeleuri, prăjituri şi drajeuri cu cannabis.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...