VIDEO Cum se simt cei 5 oameni răniți în explozia magistralei de gaz de la Focșani, în care 4 muncitori au murit carbonizați

Data:

Explozia magistralei de gaz de la Focșani. Cum se simt cei 5 oameni răniți: două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, respectiv, 40% din suprafața corporală, au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București, a precizat, joi, Ministerul Sănătății

„Amândoi pacienții sunt intubați. Așteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienții să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Trei victime cu leziuni minore au fost evaluate în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate”, a explicat Ministerul Sănătății.

Explozie la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani: focul a izbucnit miercuri noaptea la o magistrală de gaz din Călimănești – Vrancea.


UPDATE „Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, este concluzia la care a ajuns ISU Vrancea, după încheierea cercetărilor.


UPDATE: ISU Vrancea a anunţat că au existat nouă victime în urma incidentului, dintre care patru au murit. 

Imagini video cu incendiul care a urmat exploziei

„Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldova, în dreptul localităţii Călimăneşti (…)

În urma evemomentului, din nefericire au fost descoperite patru victime carbonizate”, au transmis oficialii ISU Vrancea, citați de News.ro.

Patru persoane au fost găsite carbonizate a faţa locului de forţele de intervenţie şi au fost declarate decedate.

Explozia magistralei de gaz de la Focșani. 5 victime cu arsuri importante

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

„De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert.

Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie rămân active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor acestui incident”, a mai transmis DSU.


La ora 1.30, șoferii aflați în trafic și populația din zonă au remarcat flăcările de la mare distanță și au intrat în alertă, autoritățile anunțând activarea Planului Roșu de intervenție.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supravehgere

A intervenit Secția de Pompieri Adjud cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, Stația de Pompieri Panciu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și Detașamentul de Pompieri Focsani 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.


Începând cu ora 01.30, la nivelul județului Vrancea, s-a declanșat Planul roșu de intervenție.

Citește și: Taverna Racilor închisă și în Timișoara. Protecția Consumatorilor acuză mai multe nereguli


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...