VIDEO Forţe de ordine îngenunchiate de mafioţi

Data:

♦ Un tânăr a fost înjunghiat chiar sub ochii poliţiştilor după o răfuială în centrul oraşului. Opt bărbaţi au mers în faţa sediului Poliţiei cu două mașini, înarmați cu săbii și macete cu intenția clară de a se răzbuna
♦ Deşi încăierările au avut trei episoade, instituţiile statului spun că şi-au făcut treaba
♦ Reporterii Monitorul de Botoșani au obţinut imagini exclusive de la una dintre ciocniri. În imagini se vede clar cum poliţiştii sunt depăşiţi de situaţie

Evenimentele din ultimele zile par să fi dat peste cap sistemul judiciar, dar și pe cel de ordine şi siguranță publică. Vitale într-un stat de drept, instituțiile puse să aplice legea și să ocrotească ordinea publică se dovedesc a fi complet depăşite, nu doar de situaţia din teren, ci şi de lipsa de reformă, de organizare, de viziune şi de o conducere eficientă, profesionistă şi competentă. La modurile în care acţionează sau nu în faţa provocărilor specifice atribuţiilor ce le au, aceste instituții dovedesc o lipsă crasă de pregătire, organizare, profesionalism şi de preocupare să-şi facă treaba.

Cele mai bune dovezi sunt evenimentele violente petrecute în municipiul Botoșani, unde, în numai câteva zile, membrii a două grupuri de tineri au avut trei ciocniri soldate cu distrugeri și răniți, dar și cu tulburarea gravă a liniștii și ordinii publice, pentru aplanarea spiritelor polițiștii fiind nevoiți să facă uz de armă.

Este drept, violențele s-au soldat cu reținerea a 12 suspecți în total. Doar că 9 dintre ei au fost puși deja în libertate sub control judiciar, deși actele comise ar fi putut fi incluse lejer în rândul infracțiunilor deosebit de grave gen tentativă de omor sau constituire de grup infracțional organizat. În schimb, atunci când au cântărit faptele, polițiștii și procurorii au considerat că ce s-a întâmplat pe străzile municipiului, inclusiv în centrul orașului, ar fi simple bătăi soldate cu tulburarea liniștii și ordinii publice, făcându-se abstracție de evoluția evenimentelor, de pregătirile combatanților pentru confruntări, arsenalul de arme albe deținut de cei implicați, sfidarea forțelor de ordine publică și urmări.

Tânăr înjunghiat sub ochii poliţiştilor

Într-o înșiruire simplă a evenimentelor, violențele ar fi debutat duminică seara, pe 3 iulie a.c., când mai mulți tineri l-au atacat pe un botoșănean de 35 de ani și i-au distrus mașina. Incidentul a fost anunțat la poliție încă de atunci, dar, din câte s-a văzut, forțele de ordine au ignorat riscul ca evenimentele să degenereze. Prin urmare, în primele zile nu s-a luat niciun fel de măsuri față de autori.

Din acest motiv, în noaptea de marți spre miercuri (n.r. – 5 spre 6 iulie a.c.), răfuielile dintre cele două grupări au devenit și mai sângeroase, combatanții încăierându-se chiar în centrul orașului, pe strada Marchian, în imediata apropiere a sensului giratoriu de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.

Un tânăr a fost înjunghiat chiar sub ochii polițiștilor, iar alți doi au fost răniți. Paradoxal, ultima confruntare dintre tabere a avut loc câteva ore mai târziu, în imediata apropiere a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), unde opt tineri au venit cu două mașini și înarmați cu săbii și macete cu intenția clară de a se răzbuna, câțiva dintre ei fiind cât pe ce să intre cu armele albe chiar în curtea IPJ, titrează MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related