VIDEO Predică tăioasă despre Putin, la mănăstirea Sihăstria Putnei: De-ai face tot Pământul cu biserici poleite cu aur, nu valorează cât viața unui ucrainean

Data:

Cei care justifică invazia militară a lui Putin în Ucraina justifică acțiunea unui ticălos, a spus arhimandritul Hrisostom Rădășanu, în predica rostită la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Monahul i-a criticat inclusiv pe preoții care susțin războiul declanșat de Rusia împotriva „fraților ortodocși”.

„Cum este posibil ca tu, care te numești ortodox, care își place să te filmezi pe la mănăstirile de la Muntele Athos și care mergi, chipurile, la slujba de Paști și de Crăciun, să pui pe slujitorul tău ortodox să bombardeze Kievul sfânt.

Că acolo se află biserici pe care noi nu le-am avut, din vremurile acelea vechi. Acolo se află sfânta Mănăstire a Peșterilor, în care se află trupurile cele neputrezite.

Nu ți-e teamă să faci asta? Că aud mulți credincioși, ba chiar și clerici, se fățăresc și spun că Putin are dreptate. Plata lui Putin să o aibă”, le-a spus arhimandritul Hrisostom Rădășanu enoriașilor.

„Și tot sângele vărsării de vieți de frate să fie pe mâinele lui, de la Cain, care l-a ucis pe Abel, până în zilele noastre.

Cum e posibil ca tu, ortodox, să iei pe musulmanii ceceni și să pui să îi alerge pe frații ucraineni? Ca și cum noi ne-am lua armatele ISIS, să ne ducem în Moldova, să o cotropim. Cum este posibil lucrul acesta?

Frate pe frate se ucid și împărăție creștină asupra altei împărății creștine. Și mai spui că ești ortodox? De-ai face tot Pământul cu biserici poleite cu aur, nu valorează cât viața unui ucrainean pe care armatele tale le-au ucis în săptămâna care a trecut.

Răul trebuie arătat cu degetul și spus că este rău. Și să nu îndrăznească nimeni să spună că uciderea unui frate ortodox, dar în general oamenii, chiar dacă este neortodox, nu este posibil așa ceva, nu este îngăduit.

Dumnezeu a zis: cel care va scoate sabia, de sabie va pieri. Am uitat cui Dumnzeu slujim”, a spus arhimandritul de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Cei care spun „ce bine face Putin”, și „săracul Putin”, iau apărarea unui ticălos. Căci ticălos este, a declarat Hrisostom Rădășanu.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziţii DNA într-un dosar privind fraude cu terenuri ale statului

Percheziţii DNA într-un dosar privind fraude cu terenuri ale...

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reținută

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu...