VIDEO Primarul USR din Alba Iulia, la masă cu Funar și AUR, în „Procesul Imperiului Austro-Ungar”

Data:

La o masă cu un tricolor pe post de mușama s-au așezat primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan. Lângă ei au ajuns și Daniela Petronela Anca și Letiția Aman, membru AUR Caraș-Severin. 

Dintr-o boxă cu ecou ca cele din cluburile de pe sate se auzea „Tiberiu Bârstan stră, străă, străăă nepotul lui Horea”, „Daniela Petronela Anca stră, străă, străăă nepoata lui Horea”. Cei cinci erau gata să înceapă procesul. Ce proces? Cel „simbolic” deschis împotriva Imperiului Austro-ungar.

Însă totul avea să ia o turnură aparte, când fostul primar Funar a prins microfonul. Dacă nu era înregistrat live, ceea ce a spus Funar ar fi fost greu de explicat în cuvinte. În spatele lor, un bărbat flutura un steag făcut dintr-un băț de pescuit, iar în cap avea prins încă un steag mai mic. 

Citește și „Statuia Ciumei” revine în centrul Clujului, ea fusese demolată în 2022

Totul s-a întâmplat la Alba Iulia, joi, 2 noiembrie, la procesul deschis împotriva Imperiului Austro-ungar, pentru crimele comise asupra revoluționarilor din Apuseni, Horea, Cloșca și Crișan. Procesul simbolic împotriva Imperiului Austro-ungar care i-a executat pe Horea, Cloșca și Crișan. Procesul, unul simbolic, dar cu „mari urmări istorice” după cum insistau cei prezenți a fost deschis de autointitulatul scriitor, jurnalist și istoric literar, Laurean Stănchescu. Mai multe, în Alba24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare  | Ziarul de Iași

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare...

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...