VIDEO Procurorii au confiscat 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace, peste 100.000 de euro și 36 de tablouri scumpe în dosarul doctorilor de la Iași

Data:

În urma celor 24 de percheziții efectuate vineri în dosarul unor doctori acuzați că prelevau dispozitive medicale de la cadavre, pentru a le refolosi, polițiștii DIICOT au pus sub sechestru peste 100.000 de euro, 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace dar și 36 de tablouri aparținând unor „pictori naționali de renume”.

În total, „au fost descoperiți și indisponibilizați 162.920 de lei, 116.795 de euro, 2.357 de USD, 300 de lire sterline, 300 de franci elvețieni, 3.500 de forinți, 520 de coroane suedeze, 200 de coroane daneze, 300 de lire sterline, 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri și 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace”.

Citește și Cum au aflat procurorii că medicii folosesc pentru pacienți echipamente scoase de la cei morți

De asemenea, 36 de tablouri aparținând unor pictori naționali de renume au fost ridicate și depuse la Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul de Artă, potrivit unui comunicat de presă al Poliției.

YouTube video
Sursa video – Poliția Română

Totodată, în urma perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând persoanelor cercetate, bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsura asigurătorie a sechestrului.

Citește și: Medicul Tesloianu, reţinut în dosarul dispozitivelor medicale luate de la morți și folosite la pacienți vii

Perchezițiile au avut loc în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile persoanelor fizice (9) presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale (1), a unor unități medicale – spitale (5) și la un O.N.G. (1).

Totodată, au fost efectuate 8 controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și s-au pus în aplicare 4 ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională, au precizat anchetatorii.

sursa foto: Captura video DIICOT

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...