VIDEO Propaganda comunistă din filme. Efecte la zi. Cum o diminuăm

Data:

Două cuvinte le auzim în fiecare zi de trei săptămâni: război și propagandă. În România, propaganda comunistă a început în urmă cu aproape 80 de ani și continuă până în prezent. Inclusiv printr-o cale pe care mulți o percep doar ca divertisment: filmul.

Televiziunile difuzează repetat filme create în perioada comunistă, fără a le explica telespectatorilor contextul dictatorial când au fost produse.

YouTube video

Senatorul USR Remus Drăgoi a propus, prin lege, introducerea unui avertisment obligatoriu la aceste filme.

Un „c” de la cenzură.

Remus Negoi explică, la Interviurile PressHUB, de ce vrea acest avertisment obligatoriu la filme precum „Mihai Viteazul” sau „Liceenii”.

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related