VIDEO Rusia trimite crematorii mobile în urma trupelor, folosite pentru a ascunde dovezi ale victimelor

Data:

Forțele ruse au pregătit un crematoriu mobil pentru a fi în conflictul cu Ucraina, fapt calificat de secretarul britanic al Apărării drept „înfricoșător”, a dezvăluit The Telegraph, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ministerul Apărării a publicat imagini ale unui crematoriu montat pe vehicul, cu capacitatea de a „evapora” câte un corp uman. Vehicului a fost văzut în urma forțelor ruse și este de așteptat să urmărească orice trupă în Ucraina.

YouTube video

Ben Wallace, secretarul Apărării, a sugerat că utilizarea unui astfel de sistem ar putea fi o modalitate prin care Kremlinul ar putea acoperi orice pierderi umane, temându-se să se repete criticile din țară când Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina în 2014.

„Dacă aș soldat și aș ști că generalii mei au atât de puțină încredere în mine încât mă urmăresc pe câmpul de luptă cu un crematoriu mobil, sau dacă aș fi mama sau tatăl unui fiu, potențial dislocat într-o zonă de luptă, aș fi profund, profund îngrijorat”, mai spus secretarul britanic al apărării.

În materialul video publicat de Ministerul Apărării, textul chirilic suprapus pe videoclip spune că echipamentul, care a fost creat special pentru distrugerea deșeurilor biologice periculoase, provine de la o companie din Sankt Petersburg numită Tourmaline. Site-ul web al companiei spune că este „The Russian Incinerator Company”, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...