Viena se opune în continuare aderării României la Schengen

Data:

Executivul de la Viena își menține votul negativ în privința aderării României la Schengen și subliniază că accederea în spațiul de liberă circulație nu este o chestiune de politică de partid, ci una de politică de securitate. Poziția Vienei vine cu puțin timp înainte de vizita cancelarului german Olaf Scholz, care va discuta cu omologul sau austriac inclusiv despre Schengen.

Oficialii austrieci au declarat pentru publicația taz.de că granițele externe ale UE sunt slab protejate, altfel nu își explică de ce 70% dintre migranții reținuți în Austria nu au fost supuși unor controale anterioare în alte state membre. De la boicotul companiilor, până la tensiuni diplomatice și critici venite de la partenerii europeni, Austria s-a confruntat cu numeroase reacții dure după ce a respins aderarea României și Bulgariei la Schengen, deoarece ambele state îndeplinesc toate condițiile pentru a deveni membre. 

Citește și: 6 milioane de euro pentru o rețea verde de transport în Timiș

Chiar și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a regretat decizia guvernului din decembrie anul trecut, care a avut la baza strict interese electorale ce ţin de politica internă.

Problema migrației „ilegale” a fost deja tema dominantă a Partidului Popular condus de Nehammer în cele patru alegeri regionale. Dar strategia de a câștiga voturi de la partidul de extremă-dreapta FPÖ nu a funcționat pentru ÖVP. Partidului cancelarului austriac a pierdut aproape zece procente și majoritatea absolută în Austria Inferioară. În toamna anului viitor, Austria va organiza alegeri parlamentare, iar în sondajele actuale, FPÖ se află pe primul loc – iar ÖVP ar fi în cel mai bun caz un partener minor.

Continuare în RFI Romania!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...