Vizită oficială a președintelui Ungariei în România. Iohannis: Proiectele Ungariei din România trebuie să aibă acordul nostru

Data:

Președintele Ungariei, Katalin Novák, se află, miercuri, în România la invitația președintelui Klaus Iohannis. Cei doi s-au întâlnit la Cotroceni pentru discuții menite să „diversifice și aprofundeze dialogul bilateral”, după cum a transmis președinția României.

La finalul discuțiilor, Klaus Iohannis a făcut trimitere la situațiile controversate legate de vizitele oficialilor Ungariei în România. El a subliniat că aceștia trebui să țină cont de faptul că responsabilitatea față de cetățenii români, indiferent de etnie, revine României, o trimitere la declarațiile controversate făcute de Katalin Novák în luna mai, când a fost într-o vizită privată în România.

Citește și: Turul doi pentru CSM. Judecătoarea Grațiela Milu a câștigat în fața lui Adrian Glugă un loc în viitorul CSM

„Este fundamental ca proiectele de interes să fie realizate în România, doar în urma unui acord al României, să nu fie discriminatorii pe baza etniei și să fie conforme dreptului român, european și internațional. Am evocat, din nou, convingerea noastră profundă că personale care aparțin minorităților naționale contribuie la crearea și consolidarea unor punți de legătură între statul de cetățenie, singurul care are răspunderea pentru protecția drepturilor acestora, și statul a căror origine etnică o împărtășesc”, a spus Klaus Iohannis.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: presidency.ro)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Se creeaza astfel o alternativa la Orban . Presedintele maghiarilor se pozitioneaza rapid alaturi de deciziile lui Iohannis .De neuitat este vizita celor patru la Kiev si acum vedem si de ce .Dreptul international inainte de toate . Katalin se mai agata agale de unele vorbe nationaliste dar asta doar spre a prelua electoratul lui Orban . Probabil Orban isi va reduce, ca intensitate , aparitiile .Ultima vizita la catafalcul lui Girbaciov il afunda in neant .Iohannis mai adauga o agrafa la cravata cea democratica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related