Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Data:

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal de la 2 Mai ceruse să fie judecat în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă.

Citește și: Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul „2 Mai”, la presiunea opiniei publice

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

În aceeași zi, un grup de studenți de la Facultatea de Drept au protestat în fața Tribunalului Constanța și au cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor pentru Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi adolescenți în localitatea 2 Mai.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD …, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul – inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024”, se arată în soluția instanței.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Vlad Pascu nu a fost reprezentat de avocat la primul termen de joi, iar procesul a fost amânat.

Continuarea, în Vlad Pascu, autorul accidentului mortal din 2 Mai, rămâne în arest preventiv/ Decizia Tribunalului Constanța este definitivă | Info Sud-Est

Ce a făcut Vlad Pascu

Pascu a condus autoturismul drogat, conform rechizitoriului procurorilor, iar moartea celor doi tineri a fost extrem de violentă.

Accidentul s-a produs la intrarea în localitatea 2 Mai când Pascu a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Inquam Photos / George Călin

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...